Megszólalt a szakértő: magunknak köszönhetjük az irreális sertésárakat
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Hiába csökkennek az alapanyagárak több élelmiszer-termékpályán is, a húspiacon nem reális árcsökkenésre várni.
Nem hárítható át minden a fogyasztókra a húspiacon.
Továbbra is sok a nehézség a sertéságazatban.
Aggasztó hírek érkeztek.
Kihívásokkal teli 2021-et prognosztizál a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója.
Számos kihívással kell szembenéznie a sertéságazatnak.
Veszélybe kerülhetnek a hazai húsipari vállalatok.
A malac ára jóval gyorsabban emelkedik, mint a sertésé
Dánia 20 százalékkal csökkentette sertésexportját Németországba
3-5 évig magasnak ígérkeznek a termelői árak
43 százalékkal nőtt az export
Megtorpant az árnövekedés
És lehet még drágább is.
Kisebb a húsipari profit, de már találtak megoldást.
A kisebb termelők és vágóhidak belebukhatnak az érkező krízisbe.
Az unió feljelenti Moszkvát a sertéspestises ügy miatt.
Van vizsgáló bizottság, de nincsenek adatok.
Jön a Portfolio Csoport két új agrárkonferenciája május 22-én és 23-án Kecskeméten.
Jó adottságok, de folyamatosan zsugorodó agrárium jellemzi Magyarország déli szomszédját.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
Új együttműködési megállapodással segítenék a magyar agrár- és élelmiszeripari vállalkozásokat.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.