Vallott a magyar borász: lerántotta a leplet az idei szőlőről
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
A csökkenő borfogyasztás miatt felhalmozódó szőlőkincs parlagon hagyása helyett a gyümölcs új felhasználását kívánják népszerűsíteni.
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló fajtákat hoztak létre hazánkban.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a Magyar Talajtani Társasággal együttműködve különleges programsorozatot indít.
10-15 százalékos költségnövekedést jelent a szőlészetekben az idén jól terjedő peronoszpóra és a lisztharmat elleni védekezés.
2024. január 4-től ismét lehetősége nyílik a szőlősgazdáknak a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében.
A címkéken fel kell majd tüntetni a kalóriatartalom mellett a pontos összetételt, ami nem kis fejfájást okoz a termelőknek.
Nincs egyszerű dolga a szőlőtermesztőknek, és a szakemberek szerint idén sem lesz meg az álomhatár a termésmennyiségben.
Változik az eredetvédelmi szabályozás a Nagy-Somlói borvidéken, egységesen csak a Somló név marad használatban.
Az egyablakos ügyintézés a HNT által felügyelt informatikai rendszeren keresztül, a hegybírók közreműködésével valósul meg.
2023. május 30-án tisztújító küldöttgyűlést tartott Budapesten a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
A klímaváltozás és az ökológiai szemlélet lesz a Tokaj Wine Congress fő témája november 13. és 16. között.
Egyéves átmeneti időszak segíti az új bortörvényre való felkészülést.
Ilyen a szüret a járvány idején.
Az időjárás is okozhat még gondot a Villányi borvidéken.
A növényvédelem most a legkisebb probléma.
A májusi permetezésig szerintük megjön a maszkutánpótlás
Meglepő fordulat.
Hamarosan indul a 40. Országos Borverseny.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.