Ilyen eszközök lephetik el a magyar földeket is: már most egyre több van belőlük
A konferencia az agrárinnovációt és digitalizációt hangsúlyozta, kiemelve a különböző technológiák szerepét.
A konferencia az agrárinnovációt és digitalizációt hangsúlyozta, kiemelve a különböző technológiák szerepét.
A Tranzit Csoport vezérigazgatója szerint csak a felkészült szereplők maradnak talpon a bajba jutott víziszárnyas-ágazatban.
Hatszáz milliós biotechnológiai beruházás valósul meg Tarnabodon és Szécsényben.
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
Egyre nagyobb érdeklődés övezi az úgynevezett értéknövelő újrahasznosítással készülő élelmiszereket.
A kkv-k innovációját támogató program indul a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Pluszban.
Rengeteg szabályt kell betartani, ha ételérzékenységgel küzdő vendéget várunk otthonunkba.
Magyarország ez EU harmadik legnagyobb zöldborsó-termelője, de csökken a termőterület és egyre rosszabbak a piaci viszonyok.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A bortermeléshez nélkülözhetetlenek az alacsony környezetterhelésű technológiák.
2024-ben az előző évhez képest várhatóan az értékesítési volumenek terén lesznek különbségek.
Uniós földrajziárujelző-oltalom védi a magyar kézműves és ipari termékeket 2025 végétől.
Bemutatkoztak Magyarországon az első olyan sütőipari termékek, amelyeket már a mesterséges intelligencia támogatásával fejlesztettek ki.
Holnap lép életbe az EPR rendszer, a gyártók és forgalmazók mégsem tudják, hogy mit kell tenniük.
A hazai malomipart az elavultság, pontosabban az idejétmúlt gépparkok, épületek és szállító kapacitás jellemzi.
Gyógynövénykivonatokat tartalmazó hústermékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhíd.
A Syngenta új sárgadinnyéje ezüstérmet kapott a Fruit Logistica Innovációs Nagydíjon.
A friss fogyasztásra szánt termékek ágazatában továbbra is szükség van a szállítási hálózatok optimalizálására.
Jelentkezz az állásra Magyarország piacvezető agrárgazdasági portáljához, légy te az Agrárszektor új munkatársa!
Ezt az utat kell követnie a magyar agráriumnak is.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével