Ilyen élelmiszereket fogunk enni a jövőben? Durva, mi várhat ránk
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
Az egyszer használatos műanyagok alternatívája lehet egy skót startup találmánya.
Jelentős mértékben csökkentenék a döntéshozók a csomagolási hulladék mennyiségét az EU-ban.
Januártól az élelmiszerboltokban több mint 1400 italcsomagolás-visszaváltó automata üzemel majd.
Ezeket a karácsonyi előkészületeket semmiképp nem szabad az utolsó pillanatra hagyni!
Több olasz szervezet is felszólalt a fenntartható csomagolásra vonatkozó uniós tervezet ellen.
Januártól a magyarországi boltokba is megérkeznek a kötelező visszaváltási díjas termékek.
Akár 5%-os árnövekedést is okozhat az élelmiszerek terén a kormányzat által bejelentetett új hulladékdíjrendszer.
Százmilliárdos többletköltséget jelent a gyártói felelősség bevezetése az élelmiszergyártóknak.
Bár óriási a kínálat, a gyártók nem tudnak nagyon trükközni ezekkel a hústermékekkel.
Egy friss kutatás szerint rendkívül sok, itthon is kapható élelmiszer tartalmazhat rovardarabokat.
Így védené meg a kormány a magyarokat a rovarfehérjéktől és a rovar alapú élelmiszerektől.
Európában tízből nyolcan már hozzászoktak a QR-kódok beolvasásához élelmiszer- és italvásárláskor.
Fontos figyelmeztetés érkezett!
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.