Orosz hústilalom - Mi lesz a magyar húsexporttal?

MTI
Hamarosan feloldhatják az egyes baromfihús, valamint hőkezelt és tartósított sertéshústerméket exportáló magyar húsipari cégekkel szemben bevezetett tilalmat az orosz hatóságok, két üzemmel szemben már feloldották a korlátozást - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája az MTI érdeklődésére kedden.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Roszszelhoznadzor (az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet) április 30-án közzétett tájékoztatása szerint a február 16. és március 1. között végzett állati eredetű termékek magyarországi ellenőrzése eredményeként 14 cég termékeire ideiglenes korlátozást vezetnek be május 14-től.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, Kardeván Endre az MTI érdeklődésére május 10-én elmondta, hogy az orosz ellenőrök Magyarországon 20 állati eredetű élelmiszer-feldolgozó üzemet auditáltak, ebből 14-nél hiányosságot találtak, ezért ezeket átmenetileg kitiltották az Oroszországba szállító cégek közül. Az államtitkár hangsúlyozta: átmeneti intézkedésről van szó, ha a jelzett hiányosságokat pótolják, a hibákat kijavítják az üzemek, a magyar partner ezt auditálja, akkor ismét visszaengedik őket a piacra.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI érdeklődésére június 5-én közölte: az orosz állategészségügyi ellenőrök helyszíni vizsgálatairól készült jegyzőkönyvet már valamennyi érintett cég megkapta, és ennek alapján megkezdték az abban feltárt hiányosságok kijavítását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?