Újabb rangos külföldi elismerés a magyar aszúkirálynak

MTI
Magyar borok közül elsőként a mádi Szent Tamás Pincészet Dry by Tokaj bora nyerte az Ontarioi székhelyű Top Choice Awards nemzetközi marketingkutató cég "Kanada legjobb import fehérbora" (Top Imported White Wine of Canada) díját. Szepsy István, a neves tokaji pincészet főborásza azok után nyerte el az újabb rangos kitüntetést, hogy tavaly novemberben neki ítélték oda a szakma Oscar-jaként emlegetett Les Seigneurs du Vin ("A Bor Urai") nemzetközi borászati csúcsdíjat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

"Ezt a díjat olyan vállalkozások, olyan személyek kapják, akik szenvedéllyel hisznek abban, amit csinálnak" - mondta David Silvestre, a Top Choice Awards ügyvezetője, a legjobb kanadai termékeknek és szolgáltatásoknak járó díjat ismertetve a magyar diplomáciai képviseleten tartott díjátadáson.

"Egy olyan bort próbáltunk kifejleszteni az észak-amerikai piacon a magyar borok promócióját elősegítő partnereinkkel közösen, amely összetevői tekintetében a borvidék jellegzetes szőlőfajtáinak a legjobb együttes megjelenését adja, és amely a kanadai borfogyasztók ízlésvilágának is legjobban megfelel" - jelentette ki a díjnyertes bor alkotója, Szepsy István.

Az esemény házigazdája, Ódor Bálint nagykövet véleménye szerint a bor nemcsak egy termék, de az ország kultúrájának a kifejeződése is, így fontos szerepet kap az országimázs építésében, ezen belül kiemelten a gazdasági együttműködés erősítésében. Bár a magyar mondás szerint "a jó bornak nem kell cégér", a mai kornak és nemzetközi piaci igényeknek megfelelő bormarketing, valamint az ilyen rangos elismerések segíthetnek abban, hogy a világnak ezen a táján is minél többekhez eljuthassanak a kiváló minőségű magyar borok.

Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke a díjátadás alkalmából küldött köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az elismerés mindenekelőtt a boré és az alkotóké, de talán joggal büszke rá a teljes Tokaji Borrégió, valamennyi magyar borvidék, a teljes magyar borágazat. Az ottawai magyar nagykövetség összefoglalója szerint kanadai borpromóciós projekt közel egy éve indult el, így külön öröm a programban részt vevő szervezetek számára, hogy tevékenységük eredménye ilyen rövid időn belül megmutatkozott.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?