Itt vannak Csányi újabb befektetései

agrarszektor.hu
Hatmilliárd forinttal, összesen 37 milliárd forintra növelte január közepén jegyzett tőkéjét a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. A tőkeemeléssel a Bonafarm-csoporthoz tartozó "vezércégek" fejlesztéseit finanszírozzák. A hazai húsiparban meghatározó Pick Szeged Zrt. hentes-üzemének technológiai fejlesztésére fordítja a többletforrásokat, így azokkal a Mohácsra tervezett, részben Csányihoz kötött gigavágóhídi beruházásban nem vesz részt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A január 12-vel bejegyzett, 6 milliárd forintos tőkeemelésre a bonafarmos cégek folyamatban lévő, vagy következő időszakra tervezett beruházásainak forrásigénye miatt van szükség - közölte a vállalatcsoport. A tranzakcióval a csoport vállalatait összefogó Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéje az eddigi 31 milliárdról 37 milliárd forintra nőtt.

A Bonafarm Zrt. köré ma négy agráripari társaság, a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., a Fiorács Kft. és a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. szerveződik, az élelmiszeripari társaságok közé pedig a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. tartozik. Ezeken kívül a cégcsoporthoz sorolják a Bólyi Agrokémia Kft.-t, a Humán Komplex Kft.-t és a Pick Szállítási Kft.-t is.

A cégcsoport szűkszavú tájékoztatása szerint a mostani tőkeemelést a Bonafarm növénytermesztési ágazatának öntözésfejlesztési beruházásaira, az állattenyésztésben pedig - többek között - a folytatódó sertéstenyésztés-fejlesztési programra fordítják. A csoport feldolgozóipari cégeinél jelentős forrásigénnyel bír az a fejlesztés, amely a Sole- Mizo Zrt. K+F programjában valósul meg, míg a Pick Szeged Zrt. hentes-üzemének technológiai korszerűsítésére kap pénzeket. A cégcsoport ugyanakkor nem közölte, hogy érintett cégei a 6 milliárdos tőkeemelésből miként részesednek.

A szegedi Pick esetében lényeges, hogy a társaság a mostani többletforrásokkal sem vesz részt abban a mohácsi beruházásban, amellyel gigavágóhidat létesít a MCS Vágóhíd Zrt. E cégnek a közelmúltig a Pick Szeged is tulajdonosa volt, de a társaság nemrég kiszállt az MCS-ből, bár egyúttal hosszú távú operatív együttműködési megállapodást is kötött vele. A Csányi-tulajdonú Pick kiszállásával az MCS a Ho-Me Vagyonkezelő 2000 Kft. kizárólagos tulajdonává, amely Nagy György milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?