Ilyen nincs és mégis van! - Ködből főzik ezt a sört

agrarszektor.hu
Ködből nyernek vizet a sörfőzéshez egy chilei manufaktúrában. A világ egyik legszárazabb pontján speciális hálókkal fogják fel a különleges köd nedvességtartalmát. A főzde tulajdonosai szerint az így összegyűjtött víztől söreik különleges ízt kapnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csapdába ejti a ködöt egy chilei manufaktúra, amely így állítja elő söreit. Az arrafelé ritka természeti jelenségből vastagon szőtt hálókkal nyerik ki a vize, amelyet a gravitáció erejét felhasználva a hálók alatti tárolókba vezetnk - számol be a munchies.vice.com.

A főzde a chilei Atacama sivatagban található, amely a világ egyik legszárazabb pontja. Éves szinten 0,1 milliméternél is kevesebb csapadék hull le e vidéken, ahol a szárazság ellenére is megjelenik a köd, amelyből ötven éve vontak ki először vizet.

A módszer azóta sem változott, így a chilei sörfőzde ennek segítségével évente 24 ezer liternyi vizet állíthat elő, amely a söröknek különleges minőséget ad. A manufaktúra arany-borostyán színű, skót világos sörökhöz hasonló italt készíthet. Söreit közepesen "komplexnek" tartja, az ízüket pedig a maláta édességével és a karamell lágyságával jellemzi.

Manapság már számtalan hozzávalóból készíthetnek söröket, mivel a fogyasztók körében egyre népszerűbbek a különleges alapanyagokból előállított italok. Vannak például olyan sörfőzdék, ahol burgonyából, hóból és kezelt szennyvízből főzik a népszerű italt, így valójában nem meglepő az sem, hogy a chilei manufaktúrában ködből nyert vízből állítanak elő söröket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?