Kész a lista: ezek a norvég termékek akadálytalanul érkezhetnek az EU-ba 2021-ben

agrarszektor.hu
2021-ben egész évben korlátlanul és vámmentesen jöhetnek be bizonyos termékek az Európai Unióba az Európai Gazdasági Közösség és a Norvég Királyság közötti kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodásának értelmében, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

2020. december 17-én jelent meg az EU Hivatalos Lapjában az a végrehajtási rendelet, mely alapján annak mellékletében felsorolt, Norvégiából származó termékeknek 2021. január 1-jétől december 31-ig korlátlan vámmentes bejutást kell biztosítani az unióba. A rendelet az Európai Gazdasági Közösség és a Norvég Királyság közötti kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás értelmében született, írta meg a NAK.

Ezek a termékek az alábbiak:

  • Víz, beleértve a természetes vagy mesterséges ásványvizet és a szénsavas vizet is, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával vagy ízesítve.
  • Cukortartalmú alkoholmentes sör.
  • Cukrot (szacharózt vagy invertcukrot) tartalmazó szójaalapú italok legalább 2,8 tömegszázalék fehérjetartalommal.
  • Szójaalapú italok kevesebb mint 2,8 tömegszázalék fehérjetartalommal; az Uniós Vámkódex 8. árucsoportjába tartozó dióféléken, 10. árucsoportjába tartozó gabonaféléken vagy 12. árucsoportjába tartozó magvakon alapuló, cukrot (szacharózt vagy invertcukrot) tartalmazó italok.
  • Más cukrot (szacharózt vagy invertcukrot) tartalmazó alkoholmentes italok, amelyek nem tartalmaznak a 0401-0404 vtsz. alá tartozó terméket, vagy a 0401-0404 vtsz. alá tartozó termékek zsiradékát.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?