Jubilál és "forrong" a kisüzemi sörpiac

agrarszektor.hu
A kilencvenes évek elején alakult 400-500 kisüzemi sörfőzde közül a 2000-es évekre csak keveseknek sikerült a megújulás és életben maradás. A huszonöt éves jubileumhoz eljutott iparág szerencséje, hogy az új generáció körében divattá vált a kézműves sörök fogyasztása.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Forrásban van a kisüzemi sörpiac, virágkorukat élik Magyarországon az újhullámos sörök, sorra nyílnak a sörfőzdék, soha ilyen zsongás nem volt még itthon ebben a szegmensben - derül ki az iparágról kiadott közleményből. Pedig a kilencvenes évek elején indult csaknem félezer kisüzemi sörfőzde közül a korábbi kedvezőtlen piaci viszonyok miatt csak néhányan maradtak életben. Fennmaradásukat az időről időre megjelenő új söröknek, és némely esetben a generációváltásnak köszönhetik.

A jobb bárokban, kocsmákban, éttermekben egyre inkább kötelező, hogy legyen "kézműves sör", amely a szemünk előtt válik a gasztronómia részévé. A hazai kisüzemi sörfőzdék között a legidősebb a Stari Sör, Tapolcán már negyedszázada készítenek kézműves italokat.

A pils, barna és ír vörös sörök mellett valódi gyümölcssöröket (meggy, szilva, grapefruit, fekete ribizli) és búzasört eddig is készítettek, kizárólag tiszta gyümölcs felhasználásával. A 25 éves születésnapra most egy, a hazai piacról szinte teljesen hiányzó sörtípussal, az amerikai lagerrel bővítik a kínálatot. Ez egy tradicionális német, és újhullámos amerikai komlók keverékével készülő karakteres sör.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Agrárpénzek

Jön az uniós pénz a gazdáknak

Október 16-án kezdődik a közvetlen támogatások és egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegének kifizetése.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?