Újra kimutatták a veszélyes kártevőt a külföldi burgonyában

agrarszektor.hu
Ismét külföldi burgonyában talált kártevőt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az összesen 11,5 tonna fertőzött szállítmány Romániából és Ausztriából származik. A kártevővel fertőzött gumókat vetési célra nem szabad felhasználni, de hőkezelés után állati takarmányként hasznosíthatók.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Újabb burgonyatételekből mutatott ki gumórontó fonálféreg fertőzést a Nébih laboratóriuma - írja közleményében a hatóság. A Romániából és Ausztriából származó fertőzött szállítmány 11,5 tonna volt. A gumórontó fonálféreg legfontosabb tápnövénye a burgonya, kártételének elsődlegesen a vetőburgonya termesztésben van jelentősége.

A kártevő által károsított burgonyagumók nem jelentenek veszélyt az emberi és állati egészségre. A fertőzött gumók elültetése viszont jelentős termésveszteséggel járhat, ezért meg kell akadályozni a vetési felhasználást és ezzel a fonálféreg terjedését. Ezért a teljes mennyiséget hőkezelés után állati takarmányként fogják hasznosítani a Bács-Kiskun megyei kormányhivatal intézkedése szerint - áll a Nébih közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?