2023. szeptember 23. szombat Tekla

Keresd a dinnyést! - Applikáció a termelők és a vásárlók összekötésére

agrarszektor.hu
Dinnyés-kereső okostelefonos alkalmazást mutattak be az idei pécsi szezonindító dinnyekóstoltatáson. A cél a vásárlók közelebb hozása az egyes termőkörzetek termelőihez. Az applikáció máris elérhető, tartalma folyamatosan bővül.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében megvalósult, szezonindító dinnyekóstoltatáson mutatták be a pécsieknek azt az okostelefonos alkalmazást, amelynek köszönhetően a helyi és a magyar dinnyét már könnyedén meg lehet különböztetni az importdinnyéktől. Horváth Vivien ötletgazda és Szin Krisztián fejlesztő által létrehozott alkalmazás elősegíti a tudatos vásárlói mentalitás kialakulását és erősödését, valamint a baranyai gazdaság élénkítését is.

A "Keresd a dinnyést!" nevű applikációt Mártonffy Béla, az Agrárkamara országos kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke mutatta be. Az egyelőre a baranyai és más kisebb termőterületeket bemutató alkalmazás a következő héttől mind ios-re, mind pedig android operációs rendszerre elérhető lesz.

Rittlinger józsef, az Agrárkamara megyei elnöke elmondta, hogy Baranyában körülbelül 150 hektáron termelnek dinnyét, ebből évente átlagosan 6000 tonnát takarítanak be. Ennek nagy részét a helyi piacokon, közvetlenül értékesítik. Őri László, Pécs alpolgármestere a dinnyepromóción hangsúlyozta, hogy az eseménnyel szeretnék a városban élők körében népszerűsíteni a Pécs környékén, Baranyában - főként az ormánságban - termesztett jó minőségű görögdinnyét. "Az a cél, hogy helyben termett idénygyümölcsök a közétkeztetésen keresztül az óvodások és iskolások asztalára is kerüljenek" - mondta az alpolgármester.

Forrás: NAKlap

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?