Különleges közösségi boros kóstolót rendeznek a Dunán

agrarszektor.hu
Három régiós bormárka találkozásának lehetnek szemtanúi az érdeklődők a Budapest Hajón augusztus 29-én. A szervezők az agrárszektor.hu-t arról tájékoztatták, hogy a Winelovers River Night vol.3.-on olaszrizlingek, rajnai rizlingek és a portugieser alapú házasítások mellett közel 20 fiatalos borász társaságában búcsúztatják a nyarat, kétórás sétahajózással.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"5-6 éve kezdődött minden. Akkor kristályosodott ki, hogy össze kell fogni és foglalni a régió borait. Hamarosan megalakult a szervezet, majd 2016-ban elkészültek az első BalatonBorok" - mesél a kezdetekről Pintér Zsolt, a Balatoni Kör boros "tagozatának" projektmenedzsere. Az idei évben már 19 pincészet mintegy 60 ezer palack, a szabályzatnak megfelelő BalatonBor forgalomba hozására kapott engedélyt. Bármi is legyen a kifutása, a BalatonBor sok másik borvidék számára etalon lett.

2018-ban jött létre ehhez hasonlóan a PH-Érték, vagyis a borvidéki alapbor. "Lezajlott egy csendes forradalom sok borvidéki borászatnál is, hatalmas fejlődés történt az ültetvények korszerűsítésétől kezdve a pincetechnológián át a generációváltásig mindenhol. Eljött az a pont, hogy borvidékként kommunikáljuk magunkat a közösség erejét bevetve, egységben" - mondja Illés Tamás, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének kereskedelmi és marketingvezetője.

Kicsit más történet a 2018-ban debütált villányi REDy márka, ott tulajdonképpen házon belül volt már egy előkép, jelesül a Villányi Franc. "Ennek a nagy formátumú, prémium bornak a fiatalos, bulizós, könnyed ellenpólusát, egy igazi, nyárestén akár lehűtve is kiváló bisztróbort szerettük volna létrehozni" - mondja Kovács Boglárka Dóra, a márkát gondozó Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. marketing vezetője. A célok és az eszközök közösek: az adott borvidékek (új) arcának megtalálása és kommunikálása.

Ennek egyik állomása az augusztus 29-i Winelovers River Night vol.3., ami több okból is különleges: így együtt hárman Budapesten ritkán "lépnek fel", a Dunán meg pláne nem.

A vendégeknek most egyetlen belépő áráért közel 50 bor kóstolására van lehetőségük, emellett beszélgethetnek a három közösségi bormárka közel 20 nagykövetével is. A kóstolót választható vacsorafalatok mellé a Kreinbacher Prestige Brut pezsgő kíséri. Limitált mennyiségben rendelkezésre állnak még helyek a VIP részlegen, ahol elkülönített helyen kóstolhatnak a vendégek extra tételeket (Kreinbacher pezsgőt és Szepsy bort).

A hajó 19 órakor fut ki, és két teljes órán át közlekedik majd a Duna legszebb szakaszán (útvonal: Vigadó tér - Margitsziget - MÜPA - Vigadó tér).

A Winelovers River Night vol.3. médiatámogatója a Portfolio Csoport.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13