Itt a német borászatok válasza a koronavírus-járványra

Itt a német borászatok válasza a koronavírus-járványra

MTI
Digitális borkóstolót kínálnak borászatok több német borrégióban. A digitális csomagok segítségével a borászok fenn tudják tartani a kapcsolatot vendégkörükkel, február vége óta ugyanis a koronavírus-járvány miatt sorozatosan mondták le az éves bemutatókat és rendezvényeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Manapság nagyon kreatívnak és aktívnak kell lenni

- fogalmazott a bodenheimi Német Borintézetek szóvivője. Online kóstolókat tartanak már Baden-Württembergben, a frankföldi területeken, Szászországban és a moseli borvidéken.  Az érdeklődők megrendelnek egy kóstolócsomagot és megegyeznek egy időpontban, amikor virtuálisan "találkozhatnak" a borásszal, aki élőben mutatja be nekik az egyes tételeket az interneten keresztül - magyarázta Ansgar Schmitz, a Moselwein Egyesület vezetője.

 Mindenki a saját négy fala között kóstol, mégis együtt lehet más borkedvelőkkel és a borásszal 

- tette hozzá.

Egy másik borászat a csomagban 13 bora mellé egy videót is mellékel, amelyben egyesével mesélnek a borokról. Mivel nem élőben történik a kóstolás, a borok megismerése több estén át is eltarthat - mondta el Franz Melsheimer, az Arthur Melsheimer borászat tulajdonosa. 

A digitális csomagok lehetőséget biztosítanak a borászoknak, hogy fenntartsák a kapcsolatot vendégkörükkel. Február vége óta ugyanis a koronavírus-járvány miatt sorozatosan mondták le a bortermelői vásárokat, éves bemutatókat és rendezvényeket. A korlátozó intézkedések a borászok számára is bevételkiesést hoztak - mondta Schmitz. A Német Borintézetek szerint ugyanakkor úgy tűnik, a kiskereskedőknél egyelőre inkább több, mint kevesebb bor fogy. 

Úgy látjuk, hogy az a tendencia, hogy mindenki inkább eggyel több üveggel visz haza

- mondta a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?