A koronavírus a hazai kisüzemi sörfőzdéket sem kíméli: így mentené meg őket a szakma

A koronavírus a hazai kisüzemi sörfőzdéket sem kíméli: így mentené meg őket a szakma

agrarszektor.hu
A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással segítik egymást és az ipart is, aminek eredményeként létrejött a #mentsükmegasöréletet kezdeményezés, amibe már most több mint 20 hazai sörfőzde kapcsolódott be!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A COVID-19 miatt kialakult helyzet nagyon nehéz szituációba hozta nem csak az embereket, de a vállalkozásokat is, hiszen sajnos nem mindenki tudja megoldani a munkáját otthoni munkavégzéssel és ez tökéletesen érvényes a vendéglátóiparra is. Figyelembe véve, hogy már egyáltalán nem lehetnek nyitva a vendéglátóegységek nem csak őket érinti drasztikusan a bezárás, hanem a hazai közel 90 kisüzemi főzdét is. Többségüknek a forgalom 80-90%-a a csapolt és üveges sörök értékesítéséből származik, ami nyitva lévő vendéglátóegységek hiányában pótolhatatlan és a főzdék ellehetetlenülését jelenti, tudhattuk meg a Szűretlen sörmagazin és a Beerselection sörbolt közleményéből.

A kisüzemi sörfőzdék jellemzően 8-10 vagy akár még kevesebb emberrel csinálják, amit csinálnak, és nem csak a sörfőzdéjüket teszik fel a világ térképére, hanem Magyarországot is. Sokan már most is akkora károkat szenvedtek el, hogy menthetetlen helyzetbe kerültek és ezt a tendenciát meg kell állítani. A Szűretlen sörmagazin és a Beerselection sörbolt pontosan, ezért fogott össze és több mint 20 sörfőzdével, kocsmával karöltve próbálják minimalizálni a söriparra mért károkat, hogy a válság után újra ki tudjon virulni a hazai sörélet.

A két oldal ezért indította el a a #mentsükmegasöréletet kezdeményezést, hogy a bezárások és a korlátozások ellenére a főzdék és kocsmák mégis el tudják juttatni a kisüzemi söröket mindenki otthonába, ezzel is közvetlenül őket juttatni bevételhez. A #mentsükmegasöréletet közösségi médiás csoport volt ennek az első lépcsője, ami egy fórumként köti össze a szolgáltatókat a fogyasztókkal. A továbbiakban is itt lesznek megtalálhatóak a naprakész információk, amik közvetlenül a vállalkozásokhoz irányítják a fogyasztókat. Az összefogás következő lépcsője pedig egy aggregátor weboldal készítése lett, ahol az összes olyan partnert gyűjtik össze, akik már becsatlakoztak a kezdeményezésbe. Nem csak a platform változik, hanem a kezdeményezés egy új hashtaggel is bővül, mégpedig a #tamogasdakisuzemit jelzéssel. A fogyasztók ezen az oldalon egyszerűen, közvetlenül érhetik el a sörfőzdék termékeit, így már a rendeléssel is a kisüzemi sörfőzdéket támogatják.

Szeretnénk minél több kocsmát, főzdét a kezdeményezés mögött tudni, hogy mindenkinek tudjunk segíteni, aki igényt tart rá. Elsődleges célunk az volt, hogy legyen egy közös platform, ahonnan a fogyasztók könnyen elérhetik a kisüzemi főzdék söreit akár a főzdék saját webshopjában, akár sörös szakboltban. A Beerselectionnel már az elején ugyanaz a cél lebegett a szemünk előtt, segíteni a hazai kisüzemet és craft kocsmákat, aminek eredményeként közösen sikerült ezt a példátlan összefogást elérnünk

- mondta el Verba Gergely, a Szűretlen tulajdonosa.

A kezdeményezéshez bármelyik főzde csatlakozhat, ehhez csak az egyutt@mentsukmegasoreletet.hu email címre kell küldeniük egy levelet csatlakozási szándékukat kinyilvánítandó.

Amennyiben valaki fogyasztóként szeretné támogatni a megmozdulást, akkor azt két módon tudja megtenni:

  • Vásároljon kisüzemi sört, ha teheti és támogassa ezzel a hazai söréletet!
  • Használja a #mentsükmegasöréletet és #tamogasdakisuzemet hashtageket a sörrel kapcsolatos posztjaiban a közösségi médiában!

A már csatlakozott főzdék listáját a weboldalon található, a mindenkori legfrissebb információk meg a közösségi médiás csoporthoz csatlakozva érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13