Jön a McDonald's vegán hamburgere: mutatjuk, mikortól lehet kapni

agrarszektor.hu
A McDonald's bejelentette, hogy hamarosan érkezik az éttermeibe a húsmentes, növényi alapú hamburger, amit a McPlant névre kereszteltek.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Beállt a sorba a McDonald's. A nemzetközi gyorséttermi lánc bejelentette, hogy hamarosan megjelennek az étlapjain a növényi alapú hamburgerek. A termékeket a vegán élelmiszerekkel foglalkozó amerikai Beyond Meat céggel együttműködve alkották meg, és Kanadában tesztelték le először, írta meg a FarmingUK.

A növényi alapú burgerek 2021-ben lesznek kaphatóak a McDonald's éttermekben, és a cég tervei szerint nem sokkal később piacra dobják majd a csirkét helyettesítő szendvicseket is. Ian Borden, a cég nemzetközi igazgatója elmondta, hogy nagyon kíváncsian várják, hogyan fogják fogadni a fogyasztók a McPlant burgereket, ugyanis a McDonald's úgy érzi, hogy kipróbált, ízletes termékekkel fog bővülni a kínálatuk. A McDonald's és a Beyond Meat kanadai együttműködése ellenére még nem lehet biztosan tudni, hogy a nagy étteremlánc melyik beszállítót fogja választani a növényi alapú termékeihez.

A cég a húsmentesség felé való elmozdulást a hús egészségre, a környezetre és az állatok jólétére gyakorló hatásával indokolta. Az Európai Parlament amúgy nemrég utasította el azt a javaslatot, amely megtiltotta volna a növényi alapú élelmiszereknek, hogy hústermékekre utaló elnevezéseket használjanak a vegán termékeken.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?