Durván keveset esznek ebből a húsfajtából a magyarok, pedig nagyon egészséges

agrarszektor.hu
A duplájára emelkedett a magyarok halfogyasztása a kilencvenes évek óta, de még mindig messze elmarad a világátlagtól. Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt . vezérigazgatója sem szívesen dicsekszik az évi 6-6,5 kilós fejenkénti fogyasztással, hiszen "a világ boldogabbik felén 20 kilogramm halat esznek meg évente". Ráadásul nálunk e mennyiség harmada a karácsonyi időszakra tehető, sokan pedig évente csak egyszer, ilyenkor találkoznak hallal a tányérjukon.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Lévai Ferenc szerint nekünk is fontos volna meredeken emelni a vízből származó élelmiszerek arányán, hogy a mozgásszegény életmódunkhoz igazítsuk a táplálkozásunkat, hiszen az átlagos fizikai aktivitásunk nem indokolja, hogy annyit és úgy együnk, mint egy bányász, kertész vagy akár egy halász - írja a 24.hu.

Nagyon örülnék annak, ha még az én életemben 10 kilogrammra emelkedne a fejenkénti halfogyasztás Magyarországon. Ezért csináltuk a HalPéntek kampányunkat, amivel azt szeretnénk elérni, hogy egy héten legalább egyszer fogyasszunk halat. Nagyon fontosak a beltartalmi értékei, erősíti az immunrendszerünket, és még senki nem hízott meg a haltól, annyit nem is tudnánk enni. Örülnék, ha sokaknak eszébe jutna péntekenként, hogy egy jó halétellel kéne zárni a napot

 - mondja.

A halászok munkája az adventi időszakban a legnehezebb, ilyenkor szinte naponta derékig gázolnak a kellemesnek nem nevezhető hőmérsékletű vizekben, hogy a megnövekedett keresletet ki tudják szolgálni. Lévaiék cége több helyen üzemeltet halgazdaságot, három éve pedig a tatai önkormányzattal összefogva az Öreg-tó halgazdálkodását is átvették. Az őszi szezon végén, az adventi időszak elején kezdődik a lehalászás, a halak betakarítása. Ilyenkor négyszer-ötször "húzzák meg a tavat", alkalmanként 300-400 mázsa közötti zsákmánnyal a hálóban.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?