Ez most komoly? Annyira drága lesz a zöldség, hogy lopásgátlókat kell tenni a boltokba

Ez most komoly? Annyira drága lesz a zöldség, hogy lopásgátlókat kell tenni a boltokba

agrarszektor.hu
John Allan, a Tesco igazgatótanácsának elnöke szerint az Egyesült Királyságban a megélhetési válság elmélyülését tovább fokozhatják az energiaárak emelkedése miatt dráguló zöldségek és egyéb élelmiszerek. A jelenleg 60 pennybe (280 Ft) kerülő uborka ára például hamarosan 1 font (467 Ft) környékére emelkedhet. Allan szerint ez már az a szint, amit az emberek nagy része képtelen lesz megfizetni, ez pedig biztonsági aggályokat vet fel. A Times Radio-nak adott interjújában kifejtette:

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A bolt lopások jelenleg is gondot okoznak a teljes kiskereskedelemben. Nem igazán szimpatizálok a bolti szarkákkal, de tudomásul kell venni, hogy kétségbeesett emberek kétségbeesett lépésekre kényszerülhetnek, főleg akkor, ha szó szerint elfogyott minden pénzük. A lopások visszaszorításának érdekében szelektíven, a leginkább érintett üzleteinkben fokozzuk a biztonsági őrök és eszközök jelenlétét. Aggódom a kisebb méretű kiskereskedelmi egységek miatt, akik a következő egy-két évben nagy eséllyel arra kényszerülhetnek, hogy lehúzzák a rolót.

EZ IS ÉRDEKELHET

Angliában 45 uborkatermesztő vállalkozás működik, zömük Londontól északra, a Lea Valley környékén. Elképesztő drágulásról számoltak be: míg öt éve 0,5 fontért jutottak hozzá egy hőegységnyi gázhoz, ugyanez most 7,3 fontba kerül - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?