Ez most komoly? Annyira drága lesz a zöldség, hogy lopásgátlókat kell tenni a boltokba

agrarszektor.hu
John Allan, a Tesco igazgatótanácsának elnöke szerint az Egyesült Királyságban a megélhetési válság elmélyülését tovább fokozhatják az energiaárak emelkedése miatt dráguló zöldségek és egyéb élelmiszerek. A jelenleg 60 pennybe (280 Ft) kerülő uborka ára például hamarosan 1 font (467 Ft) környékére emelkedhet. Allan szerint ez már az a szint, amit az emberek nagy része képtelen lesz megfizetni, ez pedig biztonsági aggályokat vet fel. A Times Radio-nak adott interjújában kifejtette:

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A bolt lopások jelenleg is gondot okoznak a teljes kiskereskedelemben. Nem igazán szimpatizálok a bolti szarkákkal, de tudomásul kell venni, hogy kétségbeesett emberek kétségbeesett lépésekre kényszerülhetnek, főleg akkor, ha szó szerint elfogyott minden pénzük. A lopások visszaszorításának érdekében szelektíven, a leginkább érintett üzleteinkben fokozzuk a biztonsági őrök és eszközök jelenlétét. Aggódom a kisebb méretű kiskereskedelmi egységek miatt, akik a következő egy-két évben nagy eséllyel arra kényszerülhetnek, hogy lehúzzák a rolót.

EZ IS ÉRDEKELHET

Angliában 45 uborkatermesztő vállalkozás működik, zömük Londontól északra, a Lea Valley környékén. Elképesztő drágulásról számoltak be: míg öt éve 0,5 fontért jutottak hozzá egy hőegységnyi gázhoz, ugyanez most 7,3 fontba kerül - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?