Ez most komoly? Annyira drága lesz a zöldség, hogy lopásgátlókat kell tenni a boltokba

agrarszektor.hu
John Allan, a Tesco igazgatótanácsának elnöke szerint az Egyesült Királyságban a megélhetési válság elmélyülését tovább fokozhatják az energiaárak emelkedése miatt dráguló zöldségek és egyéb élelmiszerek. A jelenleg 60 pennybe (280 Ft) kerülő uborka ára például hamarosan 1 font (467 Ft) környékére emelkedhet. Allan szerint ez már az a szint, amit az emberek nagy része képtelen lesz megfizetni, ez pedig biztonsági aggályokat vet fel. A Times Radio-nak adott interjújában kifejtette:

A bolt lopások jelenleg is gondot okoznak a teljes kiskereskedelemben. Nem igazán szimpatizálok a bolti szarkákkal, de tudomásul kell venni, hogy kétségbeesett emberek kétségbeesett lépésekre kényszerülhetnek, főleg akkor, ha szó szerint elfogyott minden pénzük. A lopások visszaszorításának érdekében szelektíven, a leginkább érintett üzleteinkben fokozzuk a biztonsági őrök és eszközök jelenlétét. Aggódom a kisebb méretű kiskereskedelmi egységek miatt, akik a következő egy-két évben nagy eséllyel arra kényszerülhetnek, hogy lehúzzák a rolót.

EZ IS ÉRDEKELHET

Angliában 45 uborkatermesztő vállalkozás működik, zömük Londontól északra, a Lea Valley környékén. Elképesztő drágulásról számoltak be: míg öt éve 0,5 fontért jutottak hozzá egy hőegységnyi gázhoz, ugyanez most 7,3 fontba kerül - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?