Élelmiszer: nem minden szereplő bírja majd az árversenyt

Élelmiszer: nem minden szereplő bírja majd az árversenyt

agrarszektor.hu
Jobb időkben szívesen választották a vásárlók a magyar termékeket, a mostani élelmiszerdrágulás és a fenyegető recesszió idején azonban félő, hogy a fogyasztók még árérzékenyebbek lesznek. A magyar élelmiszer minőségi ugyan, de az árversenyben gyakran legyőzi a külföldi áru. A megoldás a hatékonyság javítása, ám így is elkerülhetetlennek látszik egy sor hazai feldolgozó bedőlése - hangzott el az Alapvetés, a Portfolio agráriummal és élelmiszerekkel foglalkozó podcastjének legújabb adásában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Napjaink egyik legszembetűnőbb gazdasági folyamata, amellyel így vagy úgy, de mindenki naponta találkozik: a kirívó élelmiszer-drágulás. A jelenség mögött összetett folyamatok húzódnak meg, amelyet a nyilvánosságban gyakran túlságosan leegyszerűsítenek vagy tévesen világítanak meg. A drágulás okainál is érdekesebb azonban az, hogy minderre hogyan reagálnak a kereskedelmi szereplők, a vásárlók és végső soron ez hogyan hat ki a magyar élelmiszer-feldolgozókra. A magyar élelmiszeripar termékei minőségi produktumnak számítanak, ám az ágazat legtöbb szegmense régóta nehezen veszi fel az árversenyt a külföldi dömpinggel. 

Míg jobb időkben ez a nyomás számos hazai szereplőnek kihívást jelentett ugyan, de megoldhatatlan feladatot nem, manapság fennáll a veszélye annak, hogy az inflációs környezetben még kiélezettebb verseny alakul ki. A minőségre, megbízhatóságra törekvés, a patrióta fogyasztói magatartás ugyanis jobb időkben elfedheti az árkülönbségeket, a mostani drágulás közepette azonban félő, hogy végképp az árverseny lesz a döntő - ebben pedig nincs biztos helye a magyar élelmiszeriparnak. Erről szól az Alapvetés, a Portfolio agráriummal és élelmiszerekkel foglalkozó podcastjének legújabb adása, amelyben vendégünkkel, Hollósi Dáviddal az MKB Bank és a TakarékBank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58