Figyelmeztetik a vásárlókat: fontos szabályok érvényesek most a boltokban

Figyelmeztetik a vásárlókat: fontos szabályok érvényesek most a boltokban

MTI
Az ünnepek alatti tudatos vásárlásra és az élelmiszerbiztonsági szabályok betartására hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Felkai Beáta Olga elmondta: Magyarországon kevés, évente 15-17 járványszerű élelmiszer-eredetű megbetegedés fordul elő, és ezek is viszonylag kedvező kimenetelűek. A karácsonyi időszakban ugyanakkor a háztartások hajlamosak felhalmozni, ezért érdemes előre megtervezni a vásárlásokat és megbízható helyeken végezni az élelmiszerek beszerzését - fejtette ki.

A helyettes államtitkár felidézte, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjában hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra, hogy segítsen az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában. A megfelelő hűtésnek fontos szerepe van az élelmiszerbiztonság megőrzésében és az élelmiszerpazarlás csökkentésében - mutatott rá.

Felkai Beáta Olga jelezte azt is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan december elejétől a hónap végéig most is tart a téli szezonális hatósági ellenőrzés. Ilyenkor főként az olyan élelmiszerekre figyelnek, amelyek hagyományosan az év végi ünnepekhez kapcsolódnak, és az ellenőrök kimennek az adventi vásárokra is. Az ellenőrzésről köztes eredmények már ezen a héten várhatók - tette hozzá az AM helyettes államtitkára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03