Fontos megállapodást kötött a Nébih

Fontos megállapodást kötött a Nébih

agrarszektor.hu
2024. február 14-én a laboratóriumi tevékenység nyújtotta lehetőségek hatékonyabb kiaknázása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK). Az együttműködés célja a szakmai kapcsolat elmélyítése, melynek során többek között projektek indítását, közös vizsgálatok eredményeinek elemzését és szakmai adatbázisok bővítésék tervezi a két szervezet. A két intézmény évente egyszer közösen értékeli majd az együttműködés tapasztalatait, eredményeit, hogy szükség esetén módosíthassák, még tovább bővíthessék a megállapodást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az NSZKK a bűnüldözéssel kapcsolatos nyomozati és igazságszolgáltatási feladatokat támogatja, míg a Nébih élelmiszerlánc-felügyeleti szervként hatósági és ellenőrzési tevékenységet végez az élelmiszer-biztonsági szabályok betartása céljából. A két szervezet által végzett laboratóriumi vizsgálatok módszerei között számos olyan átfedés található, amely a meglévő szakmai kapcsolat bővítését indokolja. A partneri kapcsolat emelésének méltó formája annak együttműködési megállapodásban történő rögzítése - olvasható a Nébih oldalán.

A szerződést Nemes Imre, a Nébih elnöke és Lontai Márton, a NSZKK főigazgatója írta alá. Az együttműködés során a két szervezet közös projektek és eljárások kidolgozásában, módszertanok, technikák és vizsgálatok elvégzésében, valamint a vizsgálatok eredményeinek összehasonlításában, a minták összemérésében, szakmai adatbázisok kialakításában, bővítésében segíti egymás munkáját. A megállapodás kapcsán Nemes Imre hangsúlyozta, hogy

a laboratóriumi vizsgálatoknak kiemelt jelentősége van az ellenőrzések számos területén. Épp ezért a Nébih számára kiemelten fontos nem csak saját laboratóriumi tevékenységének folyamatos fejlesztése, hanem a minőségi partneri kapcsolatok kialakítása is. Éves szinten mintegy 2 millió vizsgálatot végzünk, szakembereink rendkívül nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Lontai Márton a hazai laboratóriumi vizsgálatokban való jártasság és az akkreditált, minőségbiztosított szakértői tevékenység kapcsán való együttműködés vitathatatlan hozadékát emelte ki. Mint fogalmazott,

az NSZKK alaptevékenységéhez kötődő laboratóriumi vizsgálatok minőségbiztosításának, a szervezet minőségirányításának fenntartása és fejlesztése mind a nemzetközi kötelezettségvállalások mind pedig az intézmény magával szemben támasztott elvárásai okán kiemelt jelentőséggel bírnak. A szakértői vizsgálati eredmények hazai büntetőeljárásokban betöltött szerepe évről évre nő, a technológiai fejlődés napról napra egyre több lehetőséget biztosít a területben rejlő lehetőségek kiaknázására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?