2021. december 5. vasárnap Vilma

Hírek - Élelmiszer

Bárki ingyen hozzájuthat a magyar meggyhez a következő napokban

Ingyenes meggykóstoltatási akció keretén belül népszerűsítik a magyar termelők a gyümölcsöt június 25. és 27. között 25 helyszínen, 20 vidéki városban. A termékmarketing akció legfontosabb feladata a tudatos és napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése, valamint a termékek élettani hatásának minél részletesebb megismertetése.
 
 

Az akció során előre meghirdetett helyeken és időpontokban friss meggyel kínálják majd a járókelőket, a kóstoló mellé pedig olyan szórólapot adnak majd, amely a meggyfogyasztás pozitív hatásaira hívja fel a figyelmet - írja közleményében a Fruitmarketing Kft. Nemzetközi kutatások eredményei igazolják, hogy a meggy a legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A Fruitmarketing Kft. koordinálásával két szövetkezet termelői közösen biztosítják a körülbelül 5 tonna meggyet az akcióhoz. A szakmaközi összefogás eredményeként kedd (június 25.) reggeltől csütörtök (június 27.) délutánig a Balaton déli partján található településeken, valamint Bács-Kiskun megye 10 városában kóstolhatják meg a magyar meggyet a járókelők. A meggyosztást többek között Balatonbogláron, Balatonlellén, Siófokon, Kecelen, Fonyódon, valamint Balatonfenyvesen rendezik meg. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó