2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Élelmiszer

Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Több mint 20 százalékkal megdrágulhatnak a húsok heteken belül Magyarországon, és várhatóan a kenyérért, valamint a margarinért is többet kell majd fizetnie a vásárlóknak. Ráadásul, ahogy véget ér az árstop itthon, a növényi olajok ára akár 30 százalékkal is megemelkedhet majd. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) néhány napja közölte, hogy az orosz-ukrán háború miatt történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon, mindez pedig a magyar boltokban is egyre inkább érezhető.
 
 

Kiugró, 20 százalék fölötti húsáremelés jöhet heteken belül Magyarországon - mondta Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradónak. Hozzátette, várhatóan a margarinért és a kenyérért is még többet kell majd fizetni itthon, és kizárólag az árstopos termékek ára maradhat változatlan. Az ENSZ élelmezésügyi szervezete egyébként néhány napja közölte, hogy történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon az orosz-ukrán háború következtében.

A növényi olajok több mint 20 százalékkal drágultak a világpiacon, és ahogy véget ér az árstop, legalább 30 százalékos áremelkedéssel számolhatunk itthon is

- hangsúlyozta Raskó György agrárközgazdász.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!