2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Élelmiszer

Egy európai ország, ahol százerek vonulnak farmlátogatásra minden évben

Tízből kilenc brit fontosnak tartja, hogy évente egyszer láthassa, hogyan termelik a gazdák az élelmiszert, és tízből kilenc elismeréssel távozik a farmlátogatásról. Mindez növeli a bizalmat, és elkötelezi a fogyasztót a hazai termék vásárlása mellett.
 
 

A környezet és a gazdálkodás összekapcsolását zászlójára tűző brit csoport, a Linking Environment And Farming (LEAF) felmérést végzett a lakosság körében, hogy megtudja, miképp viszonyulnak a farmlátogatás kérdéséhez. Ez a csoport szevezi azt az egynapos szakmai eseményt, az Open Farm Sunday-t, amelynek célja, hogy a fogyasztókkal megismertesse a gazdaságok működését. Hogy ennek a kezdeményezésnek mekkora hordereje van, azt jól érzékelteti, hogy

tavaly 270 ezeren látogattak el egy-egy agrárvállalkozáshoz, hogy lássák, hogyan is működik az élelmiszertermelés, és 92 százalékuk úgy távozott, hogy most már jobban értékeli azt a munkát, amit a gazdák végeznek.

A csoport mostani felmérése 552 fős minta alapján azt mutatja, hogy a lakosság 91 százaléka szerint még soha nem volt ennyire fontos kinyitni a kapukat a nyilvánosság előtt, mint most. Lényeges eredmény, hogy az idei júniusi farmlátogatás után már a résztvevők 97 százaléka gondolta úgy, hogy jobban értékeli a farmerek munkáját, mint amikor belépett a kapun, és 92 százaléka állította, hogy már sokkal jobban érti azt is, mit jelent a fenntartható termelés.

Nyitott kapukkal közelebb hozható a fogyasztó (Forrás: www.cbc.ca)

Maguk a farmerek is fontosnak érzik a kapunyitást. Egyikük így nyilatkozott: "Az elmúlt 20 évben ezrek látogattak el a gazdaságomba, és a leggyakrabban meglepett csodálatot láttam az arcukon, amikor megtudták, mennyire komplex és mennyire tudományos alapokon nyugszik az, amit csinálunk. Elismerést kaptunk a munkánkért."

Idén bő 250 ezer ember érkezett a farmokra az Open Farm Sunday alkalmából. Annabel Shackleton, az egyik szervező, így kommeltálja a kezdeményezés fontosságát:

Azzal, hogy lehetőséget kínálunk az embereknek a farmlátogatásra, eloszlathatjuk a fejekben a hamis mítoszokat, és biztosíthatjuk a fogyasztókat arról, hogy a hazai termékek jók, érdemes megvásárolni ezeket."
Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu