2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Élelmiszer

Élelmiszerbotrány: már hat ország ostromolja Brüsszelt

A visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország - V4) mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének ügyében. Arra akarják rávenni Brüsszelt, hogy változtasson a jogi szabályozáson.
 
 

Úgy tűnik, sikerül összefogniuk legalább a V4-eknek, de Romániában is vizsgálatot rendeltek el az ügyben, és Bulgáriában is hasonló lépéseket terveznek – mondta Zsigó Róbert, a földművelésügyi tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. Az élelmiszerek kettős minősége ellen – tette hozzá - mindenképpen fel kell lépni, az ügy jogi megoldása az Európai Bizottság kezében van. A csütörtöki V4-es csúcstalálkozón a miniszterelnökök ezt a témát is tárgyalhatják.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Szlovákia és Magyarország közös előterjesztésben kéri az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének megtárgyalását, valamint az ennek visszaszorításához szükséges jogi eszközök kialakítását az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának soron következő, március 6-i ülésén. A tájékoztatás szerint Szlovákia és Magyarország az ülésen közös előterjesztést nyújt be, és felszólítja a bizottságot a jogi környezet módosítására. Azt várják az Európai Bizottságtól, hogy vizsgálja meg a kérdést és találjon jogi megoldást arra, hogy a közösség területén egy gyártó ugyanazon termékét, ugyanolyan minőségben vásárolhassák meg a fogyasztók Magyarországon, Szlovákiában, Ausztriában vagy Németországban is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu