2021. június 19. szombat Gyárfás

Hírek - Élelmiszer

Gigaberuházás Gyulán: kapacitást bővített az önkormányzat húsfeldolgozója

Csomagoló- és szeletelő gépek beszerzésével negyven százalékkal növeli szeletelt árukapacitását a Gyulahús Kft., amely száz százalékban önkormányzati tulajdonban van.
 
 

Daka Zsolt ügyvezető igazgató keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a három csomagoló- és egy szeletelő gép beszerzésére 800 ezer eurót (288 millió forintot) meghaladó összeget fordítottak. A technológiafejlesztés révén a Gyulahús Kft. az eddigi 25-30 ezer tálcás napi kapacitását 40 ezer tálca feletti mennyiségre növelte.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az eszközöket a szárazáru üzem szeletelő műhelyébe szerezték be, mivel érzékelték, hogy jelentősen nőtt a fogyasztói kereslet a szeletelt áruk iránt. Ebben az üzemükben háromműszakos termelés zajlik, nem ritkán szombaton is megy a gyártás. Daka Zsolt hozzátette, hogy az új gépek nemcsak hatékonyabbak, hanem környezetkímélőbbek is, és a papír alapú csomagoló anyagokat is tudják kezelni. Az ügyvezető igazgató az MTI kérdésére válaszolva közölte, várakozásaik szerint 2020-ban 10%-kal tudják majd növelni a 2019-es 6,8 milliárd forintos nettó árbevételüket, és év végére várhatóan elérik a 7,5 milliárdot elsősorban a belföldi piacok bővülésének köszönhetően.

A koronavírus-járvány első hullámában az exportértékesítés szinte teljesen leállt, jelenleg is érzékelnek szűkülést, főleg a brit piacok felől. A többi exportpiacon (főként Romániába, Szlovákiába) nyáron visszaállt az értékesítés. Daka Zsolt hozzátette, míg a járvány tavaszi időszakában voltak kiugróan erős értékesítési napok, a második hullámban nem éreztek ilyen hektikus mozgásokat. Ugyanakkor azt tapasztalják, hogy belföldön erős az érdeklődés a termékeik iránt.

A Gyulahús Kft. tavaly mintegy nettó 6,8 milliárdos árbevételt ért el, ami 5%-os emelkedést jelent 2018-hoz képest. Az exportértékesítés az árbevétel 17%-át tette ki. Adózott eredménye 2019-ben 213 millióra csökkent az előző évi 503 millióról. Görgényi Ernő, a város polgármestere elmondta, a cégnél folytatják a korábban elkezdett startégiát, miszerint a nyereséget fejlesztésekre fordítják.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu