Így dolgoznak a legnagyobb magyar borvidékeken: íme, a legmenőbb szüreti fotók

Így dolgoznak a legnagyobb magyar borvidékeken: íme, a legmenőbb szüreti fotók

agrarszektor.hu
Javában zajlik a szüret a magyar borvidékeken, ami talán szokatlan lehet az elmúlt évekhez képest. Az év első felében még nagy volt a bizonytalanság a legtöbb borászatnál, hiszen a kiszámíthatatlan időjárás nem minden esetben festett túl jó képet a jövőre nézve. Ennek ellenére nem okozott komolyabb, jelentősebb károkat a kései fagyos időjárás - olyannyira nem, hogy kifejezetten jó évjárat lehet a 2021-es év a borok szempontjából.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Sajnos akadnak olyan helyek, ahol még okozhatnak gondokat az őszi esők, de a borászok bizakodóak és tulajdonképpen minden adott ahhoz, hogy nagy éve legyen a magyar boroknak az idei. Ugyanis ígéretes az szőlőtermés, ezért is számítanak jó évjáratra a borászok. A szüret pedig még javában tart, és igen jó gyümölcsöket tudnak szüretelni. Az pedig az alábbi képösszeállításból is kiderül, hogy szorgosan dolgoznak a termelők az ültetvényeken és a termésre sem lehet panasz. 

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

A Szepsy Pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik 6 település 22 dűlőjében, Mád központtal. 

Megkezdtük az idei szüretet a tállyai Hasznos dűlőben  

- írják.

A soltvadkerti Frittmann Borászat mintegy 60 hektárnyi területen termeszt számos szőlőfajtát, mint például a cabernet sauvignon, Irsai Olivér, merlot, portugieser, cserszegi fűszeres, kadarka és sauvignon blanc. A hangulatos szüretelésből pedig náluk sincs hiány: 

Rendületlenül szüretelünk, a fürtök pedig szerencsére csodaszépek idén is  

- írják. 

A Garamvári Szőlőbirtok szőlőtermelése és borászatának központja a Dél-Balatoni Borvidéken, Balatonlellén található, ahol közel 90 hektárt művelnek. 

- olvasható a bejegyzésükben. 

A Koch Borászat a Hajós-Bajai kiemelkedő, és a VinArt pincészet a Villányi Borvidék minőségi, és prémium vörösborokat termelő borászata. A birtok jelentős része Bács-kiskun megyében a Duna borrégió területén, Borota község környékén található szőlőültetvény (140 ha). Szőlőfajtáik is igen sokszínűek, hiszen Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Cabernet Sauvignon, Ottonel muskotály, Pannónia (bio), Bácska, Chardonnay, Cabernet Franc, Kékfrankos, Rajnai rizling, Pinot Noir, és Kadarka is szerepel a Pincészet repertorájában. 

A betakarított szőlőfürtök türelmesen várják sorsuk beteljesülését, hogy borrá nemesedhessenek  

- írják. 

Az egri Ostoros Családi Pincészet 180 hektáron javarészt kékfrankost termeszt, ami kiváló rozé alapanyag és a bikavér alapja. A Pincészet pedig úgy tűnik, hogy igen bizakodó az idei évet tekintve:

A táncoló szőlőfürtök minden bizonnyal azt jelzik, hogy jó évjárat lesz ez az idei is.  

A szüretről készült videót ide kattintvalehet megtekinteni. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03