2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Élelmiszer

Ilyen sört se ittunk még Magyarországon: nagyot újít a Borsodi

Nitrogénnel dúsított sört dob piacra a Borsodi. A termék csak csapolva lesz kapható.
 
 

Az új sörrel az volt a cél, hogy ne egy újabb ízt, vagy komlófajtát mutassanak be, hanem a piacon hosszú távon megmaradó gyártási technológiát vezessenek be - jelentette be tájékoztatóján Vuleta Zsolt, a bőcsi Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője. A Borsodi mutatta be Magyarországon az első dobozos és az első alkoholmentes sört, és az első gyümölcsös ízesítésű beer mix-et is.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A gyártó 7-8 évente előáll olyan innovációval, amely maradandó a magyar sörpiacon. Ugyanakkor úgy látják, hogy napjainkban termékforradalomról beszélünk, és születőben van egy olyan fogyasztói réteg, amely - legyen szó alapanyagokról, gyártási technológiáról - érdeklődéssel fordul a sör felé.

De hogy jön ide a nitrogén?

A most bevezetés előtt álló Borsodi Nitro különlegessége, hogy speciális membránkészülékkel a főzés után, a fejtés előtt kivonnak belőle szén-dioxidot, amit nitrogénnel helyettesítenek. A csapolás is részben nitrogénnel történik, így sokkal látványosabb lehet a folyamat. A sört 45 fokos, majd 90 fokos szögben (azaz függőleges helyzetben) csapolják. Néhány másodpercig kavargó állapot látszik, és folyamatosan tisztul ki az ital.

A sör kukoricát nem tartalmaz, ízvilága enyhén malátás, habja krémes és lágy (ez a nitrogénnek köszönhető). A sör egyelőre csak csapolt formátumban lesz elérhető, bolti forgalmazást jelenleg nem terveznek. Összesen 20 helyen kapható a termék, Budapest mellett Székesfehérváron, Győrben és Pécsett.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu