Keresd a dinnyést! - Applikáció a termelők és a vásárlók összekötésére

agrarszektor.hu
Dinnyés-kereső okostelefonos alkalmazást mutattak be az idei pécsi szezonindító dinnyekóstoltatáson. A cél a vásárlók közelebb hozása az egyes termőkörzetek termelőihez. Az applikáció máris elérhető, tartalma folyamatosan bővül.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében megvalósult, szezonindító dinnyekóstoltatáson mutatták be a pécsieknek azt az okostelefonos alkalmazást, amelynek köszönhetően a helyi és a magyar dinnyét már könnyedén meg lehet különböztetni az importdinnyéktől. Horváth Vivien ötletgazda és Szin Krisztián fejlesztő által létrehozott alkalmazás elősegíti a tudatos vásárlói mentalitás kialakulását és erősödését, valamint a baranyai gazdaság élénkítését is.

A "Keresd a dinnyést!" nevű applikációt Mártonffy Béla, az Agrárkamara országos kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke mutatta be. Az egyelőre a baranyai és más kisebb termőterületeket bemutató alkalmazás a következő héttől mind ios-re, mind pedig android operációs rendszerre elérhető lesz.

Rittlinger józsef, az Agrárkamara megyei elnöke elmondta, hogy Baranyában körülbelül 150 hektáron termelnek dinnyét, ebből évente átlagosan 6000 tonnát takarítanak be. Ennek nagy részét a helyi piacokon, közvetlenül értékesítik. Őri László, Pécs alpolgármestere a dinnyepromóción hangsúlyozta, hogy az eseménnyel szeretnék a városban élők körében népszerűsíteni a Pécs környékén, Baranyában - főként az ormánságban - termesztett jó minőségű görögdinnyét. "Az a cél, hogy helyben termett idénygyümölcsök a közétkeztetésen keresztül az óvodások és iskolások asztalára is kerüljenek" - mondta az alpolgármester.

Forrás: NAKlap

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?