2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Élelmiszer

Keresd a dinnyést! - Applikáció a termelők és a vásárlók összekötésére

Dinnyés-kereső okostelefonos alkalmazást mutattak be az idei pécsi szezonindító dinnyekóstoltatáson. A cél a vásárlók közelebb hozása az egyes termőkörzetek termelőihez. Az applikáció máris elérhető, tartalma folyamatosan bővül.
 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében megvalósult, szezonindító dinnyekóstoltatáson mutatták be a pécsieknek azt az okostelefonos alkalmazást, amelynek köszönhetően a helyi és a magyar dinnyét már könnyedén meg lehet különböztetni az importdinnyéktől. Horváth Vivien ötletgazda és Szin Krisztián fejlesztő által létrehozott alkalmazás elősegíti a tudatos vásárlói mentalitás kialakulását és erősödését, valamint a baranyai gazdaság élénkítését is.

A „Keresd a dinnyést!” nevű applikációt Mártonffy Béla, az Agrárkamara országos kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke mutatta be. Az egyelőre a baranyai és más kisebb termőterületeket bemutató alkalmazás a következő héttől mind ios-re, mind pedig android operációs rendszerre elérhető lesz.

Rittlinger józsef, az Agrárkamara megyei elnöke elmondta, hogy Baranyában körülbelül 150 hektáron termelnek dinnyét, ebből évente átlagosan 6000 tonnát takarítanak be. Ennek nagy részét a helyi piacokon, közvetlenül értékesítik. Őri László, Pécs alpolgármestere a dinnyepromóción hangsúlyozta, hogy az eseménnyel szeretnék a városban élők körében népszerűsíteni a Pécs környékén, Baranyában – főként az ormánságban – termesztett jó minőségű görögdinnyét. "Az a cél, hogy helyben termett idénygyümölcsök a közétkeztetésen keresztül az óvodások és iskolások asztalára is kerüljenek” – mondta az alpolgármester.

Forrás: NAKlap

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu