2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Élelmiszer

Kész a lista: ezek a norvég termékek akadálytalanul érkezhetnek az EU-ba 2021-ben

2021-ben egész évben korlátlanul és vámmentesen jöhetnek be bizonyos termékek az Európai Unióba az Európai Gazdasági Közösség és a Norvég Királyság közötti kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodásának értelmében, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
 
 

2020. december 17-én jelent meg az EU Hivatalos Lapjában az a végrehajtási rendelet, mely alapján annak mellékletében felsorolt, Norvégiából származó termékeknek 2021. január 1-jétől december 31-ig korlátlan vámmentes bejutást kell biztosítani az unióba. A rendelet az Európai Gazdasági Közösség és a Norvég Királyság közötti kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás értelmében született, írta meg a NAK.

Ezek a termékek az alábbiak:

 • Víz, beleértve a természetes vagy mesterséges ásványvizet és a szénsavas vizet is, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával vagy ízesítve.
 • Cukortartalmú alkoholmentes sör.
 • Cukrot (szacharózt vagy invertcukrot) tartalmazó szójaalapú italok legalább 2,8 tömegszázalék fehérjetartalommal.
 • Szójaalapú italok kevesebb mint 2,8 tömegszázalék fehérjetartalommal; az Uniós Vámkódex 8. árucsoportjába tartozó dióféléken, 10. árucsoportjába tartozó gabonaféléken vagy 12. árucsoportjába tartozó magvakon alapuló, cukrot (szacharózt vagy invertcukrot) tartalmazó italok.
 • Más cukrot (szacharózt vagy invertcukrot) tartalmazó alkoholmentes italok, amelyek nem tartalmaznak a 0401-0404 vtsz. alá tartozó terméket, vagy a 0401-0404 vtsz. alá tartozó termékek zsiradékát.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu