2019. november 13. szerda Szilvia

Hírek - Élelmiszer

Megválasztották a nemzet sajtját: ez a magyar különlegesség nyert

Tíz tonna sajt a világ 25 országából, többezer sajtrajongó, az ország legnagyobb, 168 kilós trappistája, sajtkészítő gyerekek és a Nemzet Sajtjának megválasztása – így jellemezhető a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja. A nemzet legjobbja a vászolyi Balaton sajt lett.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Megrendezték a napokban a Nemzet Sajtja versenyt, amelynek zsűrizését két nemzetközi szaktekintély végezte - írja a balaton.hu. A győztes részt vehet a sajtok Bocuse d’Or-jának tartott Mondial du Fromage elnevezésű világversenyen. A zsűri egyik tagja Dennis Halle volt, a francia sajtgyártás és termékfejlesztés egyik ikonikus, máig aktívan dolgozó alakja. Kiemelt érdeme van több sajtfajta kifejlesztésében, megalkotásában. Jelenleg az egyik legnagyobb sajtgyártó cég minőségbiztosítási vezetője. Az angol származású zsűritag, Ross Capes családja 1934 óta foglalkozik kézműves sajtok készítésével, és most is az eredeti receptúrák alapján dolgoznak, hagyományos technológiával. A brit sajtipar fontos segítője és képviselője, több brit termék köszönheti neki nemzetközi megjelenését. Szinte minden pozícióban kipróbálta magát az iparágban, több nemzetközi sajtverseny aktív bírálója, a sajtértékelők szövetségének tagja.

Forrás: balaton.hu

A Nemzet Sajtja címet a Reményik Kálmán – Vászolyi Sajtmanufaktúra által készített Balaton sajt nyerte, mely zárt tésztájú, 3 hónapos érlelésű sajt. Ezzel lehetőséget kap, hogy részt vegyen a sajtok Bocuse d’Or-ján, Mondual du Fromage elnevezésű világversenyen.

II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja – Nemzet Sajtja verseny 2019 eredménye:

I. Balaton sajt (zárt tésztájú, 3 hónapos érlelésű sajt) – Vászolyi Sajtmanufaktúra; Reményik Kálmán

II. Major sajt (pincében érlelt, félkemény sajt, teljes kecsketejből) – Bikácsi Sajtműhely; Rónyai Rita

III. Páter sajt (9 hónapig érlelt, zsíros, kemény, röglyukas, kézműves sajt) – Magyaralmási Agrár Zrt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA

    A szakértő szemével

    Támogató:

    Agrárszektor Konferencia 2019

    Most még kedvezményes áron >>

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu