Nagy István: a magyar vendéglátók sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért

Nagy István: a magyar vendéglátók sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért

agrarszektor.hu
A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért, hívta fel a figyelmet dr. Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új típusú koronavírus-járvány számos ágazatot kihívás elé állít. A magyar vidék fennmaradása csak összefogással biztosítható, hangsúlyozta a tárcavezető. Különösen nehéz helyzetben vannak a helyi termelők, "akik előtt" - az Agrárminisztérium felhívása ellenére - a városok sorra zárják be eddigi egyetlen értékesítési színterüket, a termelői piacokat.

Nagy István emlékeztetett, a kiszállítást végző vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a helyi alapanyagok, termékek választásával hathatós segítséget nyújthatnak a helyi termelők számára. Az összefogás jelenleg kulcskérdés, de számos további előnye is van a helyi termék felhasználásának. Többek között lényegesen rövidebb távolságból juthatnak kiváló minőségű, szezonális alapanyaghoz a szakácsok, ami fontos szempont, ha egy vállalkozás fenntartható működésre törekszik. Emellett a garantáltan friss, szezonális és minőségi magyar alapanyagokból változatos menüsorok állíthatóak össze, hangsúlyozta az agrárminiszter.

A helyi termelőkkel lehetőség van a személyes kapcsolat kialakítására, így az igények egyeztetésére és a megoldások közös megtalálására is. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül, amit még inkább sajátjuknak érezhetnek, hisz helyből kapják a helyi ízeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?