Nem szigorú, hanem enyhe büntetést kapott a fagyállós gazda

agrarszektor.hu
Mégsem kér enyhébb büntetést az ügyészség arra a borosgazdára, aki fagyállót kevert borába, mert észrevette, hogy meglopják. Eléggé ritka eset, hogy a vádat képviselő ügyészség kérjen enyhítést egy ügyben, nemrég mégis ez történt az első fokon kiszabott, hétéves börtönbüntetés után. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban visszavonta a vádat képviselő ügyészek enyhítésre irányuló fellebbezését, mert a szervezet szerint még hét évnél is szigorúbb büntetést kellett volna kiszabni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Felülbírálta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azt a fellebbezést, amelyet korábban az ügyészség jelentett be az emberölésért első fokon hét év börtönre ítélt vácszentlászlói borosgazda ügyében - írja a Népszabadság. Az ügyészség - szinte példátlan módon - azért jelentett be enyhítést a vádlott javára, mert úgy ítélte meg, hogy az ítélet túlságosan szigorú. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban most visszavonta a fellebbezést, mert a szervezet szerint nem enyhébb, hanem még szigorúbb büntetést kellett volna kiszabni.

A vád szerint 2013-ban a gazda észrevette, hogy dézsmálják a borát. Elhatározta, hogy megleckézteti a tolvajt, ezért fagyállót kevert meggyborába. A tolvaj ismét lopott a borból, és ismerőseinek is adott belőle. A fagyállótól ketten enyhe etilén-glikol-mérgezést kaptak. a bort ellopó fiatalember viszont - akiről kiderült, hogy a meggybor után dizájnerdrogot is fogyasztott - súlyos mérgezéssel került kórházba, és pár nap múlva heveny veseelégtelenségben meghalt.

A törvényszék a férfit több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek, és első fokon hét év börtönre ítélte. A fellebviteli főügyészség szerint viszont kétszeresen minősített emberölés kísérletéért hét évnél jóval szigorúbb börtönbüntetést kellett volna kiszabni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?