Taroltak a magyar borok Lengyelországban: ezek voltak a kedvencek

agrarszektor.hu
Február 26-án, második alkalommal szervezte meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa lengyel üzleti borbemutatóját. A kereskedők, újságírók és gasztronómiai szakértők részvételével lezajlott borbemutatón 30 magyar, az Országos Borversenyen díjnyertes pincészet mutatkozott be. Az érdeklődő szakemberek három mesterkurzuson mélyíthették el ismereteiket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Varsó központjában megrendezett eseményen magyar részről 30 borászat, lengyel részről több, mint 200 fős, kizárólag üzleti közönség vett részt. Fokozott érdeklődés mutatkozott a három tematikus mesterkurzus iránt: a lengyel szakemberek az illatos és hungarikum fehérborok, a Kékfrankos rozék és vörösborok, valamint az ünnepi alkalmak borainak (desszertborok és pezsgők) világát ismerhették meg. A rendezvényen a borászok a lengyel borkereskedőkkel közvetlenül tárgyalhattak - írja közleményében a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Lengyelország kiemelt jelentőséggel bír a magyar borexport szempontjából: 2018-ban az érték alapján az 5. helyet foglalta el. Az itt értékesített magyar borok ára mintegy 60 százalékkal magasabb az átlagos exportárnál. 2018. első 10 hónapjában a teljes magyar borexporton belül a lengyel kivitel 2,2 millió liter volt.

Tomasz Prange-Barczynski, a lengyel borszakújságírók szövetségének elnöke elmondta, hogy a visszajelzések alapján nagy perspektívát lát az illatos magyar fehérborokban. A lengyelek most kezdik felfedezni a magyar sikerfajtákat, mint az Irsai Olivért és a Cserszegi fűszerest - tette hozzá. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58