2020. szeptember 29. kedd Mihály

Hírek - Élelmiszer

Visszatér a magyar borászok nagyasszonya

Kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Kiss Elizát, az agrártárca korábbi helyettes államtitkárát Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Fél éves megbízatása alatt számos borászati program és koncepció kidolgozását kell koordinálnia.
 
 

Május 15. és november 15. közötti időszakra nevezte ki Kiss Elizát kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztossá a földművelésügyi miniszter – tudta meg az agrárszektor.hu. Kiss Eliza korábban az agrártárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára volt, de gyermeke megszületése miatt posztjáról 2015 elején lemondott. Az eredetvédelmi helyettes államtitkári posztot ma Gál Péter tölti be, aki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától (NNT) került a minisztériumhoz.


A tárca kinevezésről szóló utasítása szerint a miniszteri biztosnak több borágazati program kidolgozását kell koordinálnia. Ilyen a Tokaji Aszú piaci pozícionálása, a magyar borászati termékek piacra jutása, a tokaji muzeális borkészlet hasznosítása, a Nemzeti Borkiválósági Program hosszú távú kialakítása és a történelmi borvidékek rekonstrukciója.

Szeretne többet profitálni az uniós forrásokból? Érdekli, milyen kiugrási lehetőségei vannak a hazai mezőgazdaságnak? Többet szeretne tudni az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről vagy a húsipar jövőjéről?
Jelentkezzen most a Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2016 konferenciára, ahol kivételes kapcsolatépítési lehetőségekkel, és az ország vezető agrárszakembereivel várjuk Önt!


A miniszteri biztos feladata olyan kiemelt ügyek koordinálása, amelyek több tárcát és szakterületet is érintenek, tehát a minisztérium alapfeladataiba nem tartozó vagy azok megvalósítását segítő tevékenységekről van szó – közölte az agrárszektor.hu-val Kiss Eliza. A miniszteri utasítás öt pontban fekteti le a tevékenység fő irányvonalait, de e feladatok további számos témát és tárcát érintenek – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu