Nagy agrárbiznisz Kínával - Van honnan fejlődni

agrarszektor.hu
Negyedével nőhet idén a magyar agrárexport Kínába, amelyhez hozzájárulhat, hogy a közép-kelet-európai országok közül Magyarországnak van a legtöbb termékcsoportra vonatkozó kiviteli engedélye. Tavaly több mint 22 milliárd forint volt a Kínába irányuló magyar agrárkivitel, de ez csak egy százalékát tett ki a teljes magyar agrárexportnak. A napokban több újabb kétoldalú megállapodás is született.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megtízszerezte Magyarország a Kínába irányuló agrárkivitelt az elmúlt öt évben - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki a kínai karantén hivatal vezetőjével tárgyalt. Az agrártárca szerint az előzetes adatok azt mutatják, hogy a Kínába irányuló magyar agrárkivitel mintegy 25 százalékkal nőhet 2017-ben is.

Az exportbővüléshez hozzájárul, hogy a közép-kelet-urópai országok közül ma Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó kiviteli engedéllyel Kínába. Az engedélyek a sertés-, a liba-, a kacsa-, a marha- és a nyúlhúsra, illetve a tejtermékekre, az élő lovakra, a búzára és a tejre terjednek ki.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az agrárszektor.hu korábbi információ szerint a Kínába irányuló teljes magyar agrárkivitel 22,8 milliárd forintot ért el 2016-ban, de ez még mindig csak mintegy egy százalékát tette ki a 2400 milliárd forintos összes magyar élelmiszerexportnak. Ez azt is jellenti, hogy a magyar agrárkivitel látványos növekedése rendkívül alacsony bázishoz képest következett be.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A Kínát és 16 kelet-közép-európai államot tömörítő 16+1 és az "Egy övezet, egy út" kezdeményezések ismutatják, hogy Kína fejlődése Közép-Kelet-Európa számára nagy lehetőséget jelent - fogalmazott az agrártárca mostani közleménye szerint Fazekas Sándor. A két ország intézményei, politikai és üzleti szereplői között egyre több megállapodás jöhet létre. A közelmúltban megrendezett gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi fórumon hat-hat magyar és kínai vállalat, illetve intézmény kötött együttműködési megállapodást.

Fazekas Sándor a kínai karantén hivatal vezetőjével aláírta azt a dokumentomot, amely lehetővé teheti a magyar kukorica kivitelét.

A távol-keleti ország a napokban rendezett fórumon átnyújtotta a cseresznye-engedélyezési eljárásához szükséges kérdéssort is és ígéretet tett a madárinfluenzával kapcsolatos értékelési folyamat felgyorsítására. Magyarország az e-kereskedelemben és logisztikában, illetve a beszerzési-értékesítési láncok területén is kész együttműködni Kínával - jelentette be a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?