2019. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hírek - Európai Unió

Új szabályok, szigorúbb ellenőrzés a biogazdálkodásban

Új uniós jogszabályt hagyott jóvá az ökológiai termelésre és a címkézésre az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága. Szigorú ellenőrzéseket írnak elő minden szereplőnél legalább évente, illetve javítani kívánják az ágazat növekedési lehetőségeit is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az ökológiai termelésre és címkézésre vonatkozó új jogszabályokat hagyott jóvá az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága. A szabályok legalább évente szigorú ellenőrzéseket írnak elő minden szereplőnél.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A növényvédő szerek és gyomirtók használatával kapcsolatban leszögezik, ha egy nem engedélyezett szer, vagy műtrágya kimutatható az áruban, azt nem szabad biocímkével ellátni. Ha a szennyeződés szándékos volt, vagy a termelő nem alkalmazta megfelelően a szükséges óvintézkedéseket, a termék elveszíti bioélelmiszer minősítését – közölte az uniós parlament sajtószolgálata. 

Az organikus élelmiszerek termelésének növelése érdekében az új jogszabály adatbázis létrehozását tűzte célul a biovetőmagokat és az állati eredetű biotermékeket előállító gazdaságokról. A szabályozás továbbra is megengedi a gazdaságok számára a hagyományos és a biotermelés egyidejű folytatását.

A vegyesgazdaságok működése akkor megengedett, ha a két gazdálkodási tevékenység egyértelműen és ténylegesen elkülönül. A képviselők véleménye szerint a kistermelők számára lehetővé kell tenni a csoportos címkézést, amely csökkentené az adminisztrációt és növelné a biogazdálkodás vonzerejét.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu