Új szabályok, szigorúbb ellenőrzés a biogazdálkodásban

agrarszektor.hu
Új uniós jogszabályt hagyott jóvá az ökológiai termelésre és a címkézésre az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága. Szigorú ellenőrzéseket írnak elő minden szereplőnél legalább évente, illetve javítani kívánják az ágazat növekedési lehetőségeit is.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az ökológiai termelésre és címkézésre vonatkozó új jogszabályokat hagyott jóvá az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága. A szabályok legalább évente szigorú ellenőrzéseket írnak elő minden szereplőnél.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

A növényvédő szerek és gyomirtók használatával kapcsolatban leszögezik, ha egy nem engedélyezett szer, vagy műtrágya kimutatható az áruban, azt nem szabad biocímkével ellátni. Ha a szennyeződés szándékos volt, vagy a termelő nem alkalmazta megfelelően a szükséges óvintézkedéseket, a termék elveszíti bioélelmiszer minősítését - közölte az uniós parlament sajtószolgálata. 

Az organikus élelmiszerek termelésének növelése érdekében az új jogszabály adatbázis létrehozását tűzte célul a biovetőmagokat és az állati eredetű biotermékeket előállító gazdaságokról. A szabályozás továbbra is megengedi a gazdaságok számára a hagyományos és a biotermelés egyidejű folytatását.

A vegyesgazdaságok működése akkor megengedett, ha a két gazdálkodási tevékenység egyértelműen és ténylegesen elkülönül. A képviselők véleménye szerint a kistermelők számára lehetővé kell tenni a csoportos címkézést, amely csökkentené az adminisztrációt és növelné a biogazdálkodás vonzerejét.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?