Zöld utat kapott a Bayer-Monsanto egyesülés (2.)

agrarszektor.hu
Engedélyezték az USA hatóságai a 66 milliárd dolláros Bayer-Monsanto fúziót. Az amerikai igazságügyi minisztérium azzal a feltétellel engedélyezte a vegyipari óriások egyesülését, hogy a Bayer 9 milliárd dollár értékben eladja bizonyos mezőgazdasági üzletágait a BASF-nek. A fúzió lezárása után a Bayer megszünteti a Monsanto márkanevet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Bayer német vegyipari cég elnyerte az amerikai hatóságok jóváhagyását is az amerikai vegyipari óriás Monsanto felvásárlására azzal a feltétellel, hogy 9 milliárd dollár értékben elad bizonyos mezőgazdasági üzletágakat a BASF német vegyipari vállalatnak. Ezzel elhárult az utolsó jelentős akadály is a két cég egyesülése előtt.

Megszüntetik a Monsanto márkanevet
A Bayer azt tervezi, hogy megszünteti a Monsanto márkanevet - írja a www.agriculture.com. A cég a fúzió után Bayer néven működik majd tovább, a Monsanto által gyártott termékmárkák azonban továbbra is megmaradnak és a Bayer portfóliójának részévé válnak.

Több éve tart már a Bayer-Monsanto fúzió, amelyben a német cég 66 milliárd dollárért vásárolná fel az amerikai óriást, annak érdekében pedig, hogy ez 2018 első felében bekövetkezhessen, a Bayernek meg kell felelnie a szabályozó hatóságok követelményeinek.

Az Európai Bizottság 2017 júliusában indított vizsgálatot a Bayer és a Monsanto tranzakciójával kapcsolatban, sokan ugyanis veszélyeztetve látták a versenyt a rovarirtó szerek és a vetőmagok piacán. A Bayer-üzletág értékesítési feltétele mellett azonban Brüsszel is jóváhagyta a Bayer-Monsanto fúziót.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03