2022. május 19. csütörtök Ivó, Milán

Hírek - Európai Unió

Zöld utat kapott a Bayer-Monsanto egyesülés (2.)

Engedélyezték az USA hatóságai a 66 milliárd dolláros Bayer-Monsanto fúziót. Az amerikai igazságügyi minisztérium azzal a feltétellel engedélyezte a vegyipari óriások egyesülését, hogy a Bayer 9 milliárd dollár értékben eladja bizonyos mezőgazdasági üzletágait a BASF-nek. A fúzió lezárása után a Bayer megszünteti a Monsanto márkanevet.
 
 

A Bayer német vegyipari cég elnyerte az amerikai hatóságok jóváhagyását is az amerikai vegyipari óriás Monsanto felvásárlására azzal a feltétellel, hogy 9 milliárd dollár értékben elad bizonyos mezőgazdasági üzletágakat a BASF német vegyipari vállalatnak. Ezzel elhárult az utolsó jelentős akadály is a két cég egyesülése előtt.

Megszüntetik a Monsanto márkanevet
A Bayer azt tervezi, hogy megszünteti a Monsanto márkanevet - írja a www.agriculture.com. A cég a fúzió után Bayer néven működik majd tovább, a Monsanto által gyártott termékmárkák azonban továbbra is megmaradnak és a Bayer portfóliójának részévé válnak.

Több éve tart már a Bayer-Monsanto fúzió, amelyben a német cég 66 milliárd dollárért vásárolná fel az amerikai óriást, annak érdekében pedig, hogy ez 2018 első felében bekövetkezhessen, a Bayernek meg kell felelnie a szabályozó hatóságok követelményeinek.

Az Európai Bizottság 2017 júliusában indított vizsgálatot a Bayer és a Monsanto tranzakciójával kapcsolatban, sokan ugyanis veszélyeztetve látták a versenyt a rovarirtó szerek és a vetőmagok piacán. A Bayer-üzletág értékesítési feltétele mellett azonban Brüsszel is jóváhagyta a Bayer-Monsanto fúziót.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!