Középmezőnybe kerülhetünk: elkészült a nemzeti megújuló cselekvési terv

agrarszektor.hu
Tegnap bemutatták Magyarország Nemzeti Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervének társadalmai egyeztetésre bocsátandó tervezetét - tájékoztatta a fejlesztési tárca az energiainfo.hu-t.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kormány a cselekvési tervet szeretne vázolni, amely az ország gazdaságpolitikai stratégiájával összhangban, a zöldgazdaság-fejlesztési kritériumoknak megfelelően nyújt segítséget a megújuló energiaforrások 14,65 százalékos részarányának elérésére 2020-ra.

A megújuló cselekvési terv legfontosabb feladata azoknak az alapelveknek, cselekvési irányoknak és intézkedéseknek a kijelölése, amelyekkel teljesíthető az Európai Unió által Magyarország számára előírt - megújuló energiaforrások felhasználására vonatkozó 2020-ra érvényes - 13 százalékos célérték. A cselekvési terv intézkedései az Unió által megjelölt célértéknél ambiciózusabb megújuló részarány - 14,65 százalék - elérését is lehetővé teszik.

A cselekvési tervben megfogalmazott intézkedések új munkahelyek létrehozását, a vidék fenntartható fejlesztését is szolgálják, hiszen a megújuló energiaforrások alkalmazása, elterjedése a magyar gazdaság egyik kitörési pontját jelentheti.

A cselekvési terv bemutatja és kijelöli a támogatási programokat, pénzügyi ösztönzőket, felvázolja azokat a szabályozási ösztönzőket és adminisztratív eszközöket, amelyekkel előremozdítható az alternatív energiaforrások felhasználásának terjedése továbbá meghatározza azokat az egyéb intézkedéseket (oktatás, szemléletformálás), amelyek a szükséges társadalmi peremfeltételek alakítását szolgálják.

A szakmai egyeztetések mellett a most bemutatott tervezetet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a honlapján keresztül a közeljövőben társadalmi egyeztetésre bocsátja, amelynek során a teljes anyag minden érdeklődő számára megtekinthető és véleményezhető lesz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?