EU: 2050-re ki kell váltani a fosszilis energiahordozókat a közlekedésben

agrarszektor.hu
Az alternatív üzemanyagok rendelkeznek azzal a potenciállal, hogy fokozatosan kiváltsák fosszilis energiaforrásokat, és 2050-re fenntarthatóvá tegyék a közlekedést - egyebek között ezt állapította meg az a szakértői jelentés, amely a Bizottság megbízásából az üzemanyagok jövőbeni felhasználási lehetőségeit vette górcső alá, írja a BruxInfo.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Figyelembe véve a káros környezeti hatásokkal és az energiaellátás biztonságával kapcsolatos aggodalmakat az EU-nak 2050-ig a közlekedési szektorban olajmentes és CO2-mentes energiaellátást kellene kialakítania.

A szakértők a közlekedési módozatok fokozódó kereslete miatt úgy vélték, hogy a jövőben fő opcióként az villamosenergia (például hidrogén/üzemanyag-cellák) és a bioüzemanyagok kombinálása jöhet szóba, áthidaló megoldást képezhetnek a szintetikus üzemanyagok (melyeket egyre inkább megújuló forrásokból nyernek), a metán (természetes gáz és biometán) kiegészítő üzemanyag lehet, az LPG pedig szintén kiegészítő szerepet tölthet be.

A tanulmány, amely rámutat arra is, hogy a különböző szállítási módozatok más-más alternatív üzemanyag felhasználását igénylik, úgy véli: az alternatív üzemanyagok jelentik a végső megoldást a közlekedés dekarbonizációjára, mégpedig azzal, hogy a fosszilis energiaforrásokat fokozatosan kivonják a felhasználásból.

Nincsen egyetlen üzemanyag ugyanakkor, amely minden esetben megoldást jelenthet: az üzemanyag-kereslet és a környezeti kihívások miatt sokkal inkább a források egyfajta mixére lesz szükség.

A Bizottság a jelentés megállapításait beépíti majd a tiszta közlekedési rendszerekről szóló kezdeményezésébe, melyet várhatóan még ez évben indít útjára.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?