Szélkerékkel a megújuló energiaforrások bővítéséért

agrarszektor.hu
Az Európai Unió és Magyarország tervei (Nemzeti Cselekvési Terv) szerint is jelentősen növelni kell a megújuló energiaforrások beépítését, ezért hozták létre - uniós segítséggel - az első magyar közepes teljesítményű szélkereket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

EU-s segítséggel és a hazai mérnökbázis közreműködésével tervezték és gyártották le az első magyar közepes teljesítményű, áramtermelő szélkerék prototípusát.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség “Új Magyarország Fejlesztési Terv" támogatásával valósult meg, célja, hogy alacsony sebességnél is működő, közepes teljesítményű szélkereket hozzanak létre. A kutatás során a vállalkozás innovációs kezdeményezésének megvalósítását a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar kutatói támogatták. 

A szélkerekek beépítése előnyös környezetvédelmi szempontból (hiszen károsanyag-kibocsátás mentes); energetikai szempontból (mert diverzifikált és fenntartható erőforrás), és stratégiai szempontból (mert természetvédelmi csapás esetén szétszórtan telepített kapacitásról van szó, tehát ellátásbiztonság szempontjából kedvező), sőt, hazai gyártás esetén munkahelyeket is teremt.

A prototípus az "elektromos" és "generátor" szavakból összeolvadva az "eGEN" nevet kapta - írja az alternativenergia.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03