Nagy dobásra készül a Borsodi: komoly változások jöhetnek a magyar sörgyárnál

Nagy dobásra készül a Borsodi: komoly változások jöhetnek a magyar sörgyárnál

agrarszektor.hu
A Borsodi Sörgyár idén is, immár negyedik alkalommal elkészítette fenntarthatósági jelentését, melyben összefoglalta a vállalat gazdasági és környezeti fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit a 2021-es évben. A jelentésből kiderül, hogy a vállalat amellett, hogy rendkívüli körülmények mellett is stabilan folytatta működését, növelni tudta munkavállalóinak számát, és továbbra is a tervek szerint halad fenntarthatósági céljainak megvalósításával.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ahogyan 2019 óta minden évben, úgy a Borsodi Sörgyár idén is közzé tette fenntarthatósági jelentését, amelyből kiderül, hogy vállalat 2021-ben is folytatni tudta a Molson Coors vállalatcsoport világszintű céljaival összhangban megfogalmazott, 2025-ig előre mutató „Our Imprint” stratégiájában foglalt fenntarthatósági célok felé vezető utat. A sörgyár célja, hogy 2025-ig, a 2016-os adatokhoz képest 30 százalékkal csökkentse a fajlagos energiafelhasználását - olvasható a Borsodi közleményében. Ennek érdekében a vállalat folyamatosan fejleszti működésének valamennyi területét, kiemelten a bőcsi üzemében. A tavalyi évben például bővítették tartályainak számát, ezzel növelve a szűrési kapacitást és hatékonyságot, csökkentve a gyártáshoz szükséges energiaigényeket.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ahogyan a gazdaság szinte valamennyi szereplőjét, úgy minket is számos új kihívással szembesített a tavalyi év. Fejlesztéseinkkel, újításainkkal valódi igényeknek feleljünk meg, érdemi támogatást adjunk partnereinknek, és a lehető legjobban szolgáljuk ki a hazai sörkedvelők igényeit, mialatt a környezetünk iránt is felelősen járunk el, és a munkatársainkról is gondoskodunk. Az eredmények pedig igazolják ezen törekvéseinket, hiszen a Borsodi Sörgyár 2021-ben is csökkentette a bőcsi üzem környezeti lábnyomát, megtartva a korábban elért, gyártásból származó zéró hulladékkibocsátást, emellett csökkentve az villamos- és hőenergiafelhasználást

- emelte ki a jelentés eredményei kapcsán Besze Ágnes, a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója. A vállalat idén is folytatja fejlesztéseit, egy új logisztikai raktár átadásával, valamint a szűrő üzem modernizálásával. A technika mellett azonban a hazai piac egyik legnagyobb sörgyára számára ugyanolyan fontos a kiemelkedő szakemberek kiválasztása és megtartása is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Zsadányi-Nagy Zsanett, a Borsodi Sörgyár HR Igazgatója ennek kapcsán kiemelte, hogy tavaly ismét sikerült növelni munkavállalóik számát, így 2021. év végén már 444-en dolgoztak a cégnél. A fenntarthatóság jegyében a sörgyár idén szeptemberben is megrendezte az immáron hagyományosnak számító „Our Imprint” fenntarthatósági hónapot, ahol kiemelt figyelmet szenteltetek a felelős alkoholfogyasztásnak és a társadalmi felelősségvállalásnak. Amellett, hogy a fenntarthatóság témájára fókuszált a vállalat a szeptemberi hónapban, tovább folytatta logisztikai területének fejlesztését. A bőcsi gyárat új logisztikai csarnokkal bővítette. A közel egymilliárd forint értékű beruházás lehetővé teszi a rakodási idő csökkentését, valamint a raktárkapacitás növelését is. Továbbá ezzel párhuzamosan 40 fővel bővítette munkavállalóinak számát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?