A hollandok meglépték: őrület, ami az üvegházakra vár az országban

A hollandok meglépték: őrület, ami az üvegházakra vár az országban

agrarszektor.hu
Óriási geotermikus projekt kapott hatósági engedélyt Hollandiában. Monster körzetében 50 kertészeti üzemet lát majd el geotermikus energiával a példamutató összefogással indított Polanen projekt.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hollandia legsűrűbben lakott tartományában, a Rotterdamot is magában foglaló Dél-Holland régióban,  Hágától 10 kilométerre délnyugati irányban található Westland városa, melynek Monster nevű negyedében kapott engedélyt a hatóságoktól egy jelentős geotermikus projekt. A Polanen projekt névre hallgató kezdeményezés 50 hajtatóüzemet lát majd el geotermikus energiával, a fúrás a tervek szerint májusban kezdődik a HVC Aard Warmte Maasdijk vég vezetésével. Az 50 üvegház a projekt lebonyolítására egy úgynevezett fűtési közösséget (warmtecoöperatie) hozott létre Polanen néven, innen a projekt elnevezése. A beruházást egy bankokból álló konglomerátum finanszírozza, melynek például a Rabobank is részese, de ez a csoport nem csak ezt a projektet, hanem több más fenntarthatósági kezdeményezést is támogat a körzetben. A példamutató regionális összefogás keretében a geotermikus fűtési projekt nagy részben az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaiból készül majd el - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?