A hollandok meglépték: őrület, ami az üvegházakra vár az országban

A hollandok meglépték: őrület, ami az üvegházakra vár az országban

agrarszektor.hu
Óriási geotermikus projekt kapott hatósági engedélyt Hollandiában. Monster körzetében 50 kertészeti üzemet lát majd el geotermikus energiával a példamutató összefogással indított Polanen projekt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hollandia legsűrűbben lakott tartományában, a Rotterdamot is magában foglaló Dél-Holland régióban,  Hágától 10 kilométerre délnyugati irányban található Westland városa, melynek Monster nevű negyedében kapott engedélyt a hatóságoktól egy jelentős geotermikus projekt. A Polanen projekt névre hallgató kezdeményezés 50 hajtatóüzemet lát majd el geotermikus energiával, a fúrás a tervek szerint májusban kezdődik a HVC Aard Warmte Maasdijk vég vezetésével. Az 50 üvegház a projekt lebonyolítására egy úgynevezett fűtési közösséget (warmtecoöperatie) hozott létre Polanen néven, innen a projekt elnevezése. A beruházást egy bankokból álló konglomerátum finanszírozza, melynek például a Rabobank is részese, de ez a csoport nem csak ezt a projektet, hanem több más fenntarthatósági kezdeményezést is támogat a körzetben. A példamutató regionális összefogás keretében a geotermikus fűtési projekt nagy részben az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaiból készül majd el - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13