A hollandok meglépték: őrület, ami az üvegházakra vár az országban

A hollandok meglépték: őrület, ami az üvegházakra vár az országban

agrarszektor.hu
Óriási geotermikus projekt kapott hatósági engedélyt Hollandiában. Monster körzetében 50 kertészeti üzemet lát majd el geotermikus energiával a példamutató összefogással indított Polanen projekt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hollandia legsűrűbben lakott tartományában, a Rotterdamot is magában foglaló Dél-Holland régióban,  Hágától 10 kilométerre délnyugati irányban található Westland városa, melynek Monster nevű negyedében kapott engedélyt a hatóságoktól egy jelentős geotermikus projekt. A Polanen projekt névre hallgató kezdeményezés 50 hajtatóüzemet lát majd el geotermikus energiával, a fúrás a tervek szerint májusban kezdődik a HVC Aard Warmte Maasdijk vég vezetésével. Az 50 üvegház a projekt lebonyolítására egy úgynevezett fűtési közösséget (warmtecoöperatie) hozott létre Polanen néven, innen a projekt elnevezése. A beruházást egy bankokból álló konglomerátum finanszírozza, melynek például a Rabobank is részese, de ez a csoport nem csak ezt a projektet, hanem több más fenntarthatósági kezdeményezést is támogat a körzetben. A példamutató regionális összefogás keretében a geotermikus fűtési projekt nagy részben az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaiból készül majd el - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?