A hollandok meglépték: őrület, ami az üvegházakra vár az országban

agrarszektor.hu
Óriási geotermikus projekt kapott hatósági engedélyt Hollandiában. Monster körzetében 50 kertészeti üzemet lát majd el geotermikus energiával a példamutató összefogással indított Polanen projekt.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Hollandia legsűrűbben lakott tartományában, a Rotterdamot is magában foglaló Dél-Holland régióban,  Hágától 10 kilométerre délnyugati irányban található Westland városa, melynek Monster nevű negyedében kapott engedélyt a hatóságoktól egy jelentős geotermikus projekt. A Polanen projekt névre hallgató kezdeményezés 50 hajtatóüzemet lát majd el geotermikus energiával, a fúrás a tervek szerint májusban kezdődik a HVC Aard Warmte Maasdijk vég vezetésével. Az 50 üvegház a projekt lebonyolítására egy úgynevezett fűtési közösséget (warmtecoöperatie) hozott létre Polanen néven, innen a projekt elnevezése. A beruházást egy bankokból álló konglomerátum finanszírozza, melynek például a Rabobank is részese, de ez a csoport nem csak ezt a projektet, hanem több más fenntarthatósági kezdeményezést is támogat a körzetben. A példamutató regionális összefogás keretében a geotermikus fűtési projekt nagy részben az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaiból készül majd el - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?