Őrült tempóban terjed a regeneratív mezőgazdaság

Őrült tempóban terjed a regeneratív mezőgazdaság

agrarszektor.hu
A ResearchAndMarkets.com által kiadott új jelentés szerint az európai regeneratív mezőgazdasági piac jelentős növekedésre készül, és a 2023 és 2029 közötti időszakban figyelemreméltó, 14,1 százalékos éves átlagos növekedési rátával bővülhet – írja a Potato News Today.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Németország mezőgazdasági ágazata az EU négy legnagyobb termelője közé tartozik. A mezőgazdasági területek mintegy 50 százalékát gyepterületek és szántóföldek teszik ki, amelyeket a több mint 200 millió haszonállat etetésére használnak. Az állati termékek mellett a mezőgazdaság elsődleges, emberi felhasználásra szánt termelési területei közé tartoznak a kenyérgabonák, a burgonya, a cukorrépa, az olajos magvak, a gyümölcsök és a zöldségek. A legelőket és szántóföldeket bioenergia-források termesztésére is elkülönítik.

Gyorsan terjed

Ezt a jelentős bővülést nagyrészt a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok egyre szélesebb körű elterjedése mozgatja az egész régióban. A hagyományos gazdálkodási módszerek környezeti hatása egyre ismertebbé válik. Ennek eredményeképpen a regeneratív mezőgazdaság olyan fenntartható lehetőségként jelenik meg, amely a talaj egészségét, a biológiai sokféleséget és az ökoszisztémák rugalmasságát helyezi előtérbe.

Nem csak agrárkérdés

A mezőgazdaság határain túl a kormányok és az érdekelt felek egyaránt felismerik a regeneratív gyakorlatok azon lehetőségét, hogy hozzájárulhatnak a szélesebb körű fenntarthatósági célkitűzésekhez, beleértve a jobb vízminőséget, az erózió csökkentését és a vadon élő állatok élőhelyének megőrzését. Ez a szinergia a regeneratív mezőgazdaságot dinamikus erővé teszi, amely a mezőgazdasági területeken túlmutató, átalakító változásokat indít el.

A fogyasztók is elvárják

Ezen túlmenően a fogyasztók egyre inkább tudatában vannak a regeneratív gyakorlatok jelentőségének. Ez azt eredményezte, hogy a fogyasztói preferenciák megváltoztak az ilyen módszerekkel előállított élelmiszerek iránt.

Az előrejelzések szerint tehát a mezőgazdasági ágazat bővülésével és a fenntarthatósági mozgalom erősödésével a regeneratív mezőgazdaságot egyre gyakrabban fogják alkalmazni a mezőgazdasági területek termékenységének megőrzése, a biológiai sokféleség megőrzése és a vegyszerek használatának csökkentése érdekében, ami elősegíti a régió piacának növekedését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?