Őrült tempóban terjed a regeneratív mezőgazdaság

Őrült tempóban terjed a regeneratív mezőgazdaság

agrarszektor.hu
A ResearchAndMarkets.com által kiadott új jelentés szerint az európai regeneratív mezőgazdasági piac jelentős növekedésre készül, és a 2023 és 2029 közötti időszakban figyelemreméltó, 14,1 százalékos éves átlagos növekedési rátával bővülhet – írja a Potato News Today.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Németország mezőgazdasági ágazata az EU négy legnagyobb termelője közé tartozik. A mezőgazdasági területek mintegy 50 százalékát gyepterületek és szántóföldek teszik ki, amelyeket a több mint 200 millió haszonállat etetésére használnak. Az állati termékek mellett a mezőgazdaság elsődleges, emberi felhasználásra szánt termelési területei közé tartoznak a kenyérgabonák, a burgonya, a cukorrépa, az olajos magvak, a gyümölcsök és a zöldségek. A legelőket és szántóföldeket bioenergia-források termesztésére is elkülönítik.

Gyorsan terjed

Ezt a jelentős bővülést nagyrészt a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok egyre szélesebb körű elterjedése mozgatja az egész régióban. A hagyományos gazdálkodási módszerek környezeti hatása egyre ismertebbé válik. Ennek eredményeképpen a regeneratív mezőgazdaság olyan fenntartható lehetőségként jelenik meg, amely a talaj egészségét, a biológiai sokféleséget és az ökoszisztémák rugalmasságát helyezi előtérbe.

Nem csak agrárkérdés

A mezőgazdaság határain túl a kormányok és az érdekelt felek egyaránt felismerik a regeneratív gyakorlatok azon lehetőségét, hogy hozzájárulhatnak a szélesebb körű fenntarthatósági célkitűzésekhez, beleértve a jobb vízminőséget, az erózió csökkentését és a vadon élő állatok élőhelyének megőrzését. Ez a szinergia a regeneratív mezőgazdaságot dinamikus erővé teszi, amely a mezőgazdasági területeken túlmutató, átalakító változásokat indít el.

A fogyasztók is elvárják

Ezen túlmenően a fogyasztók egyre inkább tudatában vannak a regeneratív gyakorlatok jelentőségének. Ez azt eredményezte, hogy a fogyasztói preferenciák megváltoztak az ilyen módszerekkel előállított élelmiszerek iránt.

Az előrejelzések szerint tehát a mezőgazdasági ágazat bővülésével és a fenntarthatósági mozgalom erősödésével a regeneratív mezőgazdaságot egyre gyakrabban fogják alkalmazni a mezőgazdasági területek termékenységének megőrzése, a biológiai sokféleség megőrzése és a vegyszerek használatának csökkentése érdekében, ami elősegíti a régió piacának növekedését.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?