Még kevesebb gabona teremhet a szomszédban

agrarszektor.hu
Tovább csökkentette gabonapiaci várakozásait az egyik legnagyobb ukrán agrárgazdasági tanácsadó cég, miután az elhúzódó tél miatt későn kezdtek neki a tavaszi vetésnek, de a géphiány is hátráltatta a munkálatokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az UkrAgroConsult előrejelzései szerint idén összesen 20,5 millió tonna gabona teremhet Ukrajnában, amely 765 ezer tonnával alacsonyabb a korábban prognosztizáltnál. Árpából szintén mintegy 860 ezer tonnával kevesebb, 9,8 millió tonna teremhet idén.

Az elemzés szerint a feburári fagyok ugyanis sok helyütt jelentős károkat okoztak azokon a vetésterületeken, ahol nem fedte hóréteg a talajt. Ez egyes termelők esetében jelentős kiesést eredményezhet idén.

Mindezek együttesen hektáronként néhány száz kilogrammos terméskiesést eredményezhetnek - állítja a kijevi cég. A helyzetet csak tetézi, hogy rengeteg termelő annyira kivérzett a tavalyi gyenge vetéseredmény után, hogy az idei szükséges gépi beruházásokat kénytelenek elhalasztani, továbbá a kiugróan magas üzemanyagárak is jelentősen megnövelik a gépi művelés költségeit.

Az aratógépek hiánya miatt - az UkrAgroConsult becslései szerint 300-400 hektárra jut egy gép, szemben a “normál", 120 hektár/gép aránnyal - betakarításkor is jelentős terméskiesés várható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?