Friss hírek a gátrobbantásról: több millió tonna termés veszhet oda Ukrajnában

Friss hírek a gátrobbantásról: több millió tonna termés veszhet oda Ukrajnában

agrarszektor.hu
Több millió tonna termést elveszíthet Ukrajna az ország déli részén található Kahovka-gát lerombolása által okozott áradások miatt - közölte csütörtökön az ukrán mezőgazdasági minisztérium. Az érintett területen döntően zöldségek, dinnye, gabonafélék és olajos magvak termesztése folyik. A gát felrobbantásával több tízezer hektár mezőgazdasági terület került víz alá. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ukrán mezőgazdasági minisztérium közlése szerint több millió tonna termést elveszíthet Ukrajna a Kahova-gát lerombolása miatt. A gát felrobbantása miatt több tízezer hektár mezőgazdasági terület került víz alá Dél-Ukrajnában, és legalább 500 ezer hektár öntözés nélkül maradt földterület változhat sivataggá - írja a Reuters.

Az érintett területeken döntően zöldségeket, dinnyét, gabonaféléket és olajos magvakat termesztenek. A minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy az elöntött területeken teljes agroökológiai talajállapot-felmérésre van szükség, és a legtöbb helyen speciális talaj-helyreállítási módszereket kell alkalmazni.

Vízforrás nélkül nem lehet zöldséget termeszteni. A gabonát és az olajos magvakat extenzíven, alacsony hozammal fogjuk termeszteni

- áll a minisztérium közleményében. Ukrajna a világ legnagyobb gabona- és olajos mag termesztője és exportőre.

Címlapkép forrása: MTI/AP/Planet Labs PBC

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13