Friss hírek a gátrobbantásról: több millió tonna termés veszhet oda Ukrajnában

Friss hírek a gátrobbantásról: több millió tonna termés veszhet oda Ukrajnában

agrarszektor.hu
Több millió tonna termést elveszíthet Ukrajna az ország déli részén található Kahovka-gát lerombolása által okozott áradások miatt - közölte csütörtökön az ukrán mezőgazdasági minisztérium. Az érintett területen döntően zöldségek, dinnye, gabonafélék és olajos magvak termesztése folyik. A gát felrobbantásával több tízezer hektár mezőgazdasági terület került víz alá. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ukrán mezőgazdasági minisztérium közlése szerint több millió tonna termést elveszíthet Ukrajna a Kahova-gát lerombolása miatt. A gát felrobbantása miatt több tízezer hektár mezőgazdasági terület került víz alá Dél-Ukrajnában, és legalább 500 ezer hektár öntözés nélkül maradt földterület változhat sivataggá - írja a Reuters.

Az érintett területeken döntően zöldségeket, dinnyét, gabonaféléket és olajos magvakat termesztenek. A minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy az elöntött területeken teljes agroökológiai talajállapot-felmérésre van szükség, és a legtöbb helyen speciális talaj-helyreállítási módszereket kell alkalmazni.

Vízforrás nélkül nem lehet zöldséget termeszteni. A gabonát és az olajos magvakat extenzíven, alacsony hozammal fogjuk termeszteni

- áll a minisztérium közleményében. Ukrajna a világ legnagyobb gabona- és olajos mag termesztője és exportőre.

Címlapkép forrása: MTI/AP/Planet Labs PBC

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?