Vihar a Versatile körül - Ki forgalmazza és szervizeli majd a hazai gépeket?!

Agrárszektor
A Versatile traktorokat és kombájnokat úgy tartja nyilván a gazdatársadalom, mint strapabíró, alacsonyabb szervizigényű, barátságos áron beszerezhető gépeket. A robosztus, Oroszországban született kombájnok ár-árték arányuk miatt kezdtek kedveltté válni a hazai piacon. A márka forgalmazásában most váltás történik, és egyelőre nem tudni, ki viheti tovább az arató-cséplők értékesítését és szervizelését.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Miután a rosztovi gyárat orosz milliárdosok felvásárolták, terjeszkedni kezdtek, és a kanadai-amerikai Buhler Industries Inc vállalkozás is a kezükbe került (2007-ben). A cég az 1970-es évek óta gyártja a Versatile traktorokat. Az orosz Rostselmas a Rostselmas, Torum, Nova, Vector, Acros nevén futó kombájnjait csak Európában forgalmazza azonos márkanév alatt, Versatileként. A traktorok és a kombájnok európai alkatrész-központja is egyetlen telephelyen, Győr mellett létesült. A világ többi pontján egymástól jól elhatárolt forgalmazó és szervizelő hálózatok gondoskodnak az erőgép és az arató-cséplők értékesítéséről és kiszolgálásáról. Úgy tűnik, mostantól ez hazánkban is így lesz, ugyanis a martfűi

Start Agro Kft. sajtóközleményben tette közhírré, hogy a Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre lesz. A kombájnok azonban nem fognak a portfóliójába tartozni.

EZ IS ÉRDEKELHET
"A Versatile nehéz-univerzális, kerekes törzscsuklós és hevederes járószerkezetű traktorok gyártója 2018 decemberében kötött megállapodást a Start Agroval" - tájékoztat Petróczki Gábor, a cég ügyvezető-tulajdonosa. Az agrárszektor.hu érdeklődésére elmondja, hogy a traktorok értékesítése terén 2019. január 1-jével vették át a márkaimportőri, szerviz- és alkatrészellátási feladatokat a korábbi forgalmazótól, a Vektor Holding Kft.-től.  A hajdúböszörményi és kecskeméti telephelyellel is rendelkező vállalkozás igyekszik megnyugtatni a Versatile traktorral rendelkezőket:

"A kanadai traktorgyár nagyon komolyan veszi az európai alkatrészellátást, ha kétszer már rendeltek ugyanabból az alkatrészből, akkor az onnantól kezdve folyamatosan a polcon van. Igaz ez a fődarabokra, a motorra, a váltóra is, pedig ez nem jellemző az importőri készletekben. Márkaszervizünk országos lefedettségű. A Dunántúlon négy vállalkozó látja  el ezt a feladatot, a keleti országrészben hét szervitechnikusunk foglalkozik vele. A garanciális idő lejárta után pedig nyilván bármelyik kereskedő megrendelheti és beszerelheti az adott alkatrészt."  A kft. 2015-ös megalapítása óta a Massey Ferguson és a McHale márkák kiemelt partnere, valamint a Pneusej vetőgépek márkaimportőre.

EZ IS ÉRDEKELHET
A vámosszabadi Vektor Holding Kft. ügyvezetője, Pohárnok Pál úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a Versatile traktorok és kombájnok szervizelése mindaddig a cége kezében marad, amíg a tevékenységek átvétele le nem zárul a felek között. Az ügyvezető nem tudta megmondani, hogy a kombájnok forgalmazása és alkatrész-ellátása a jövőben melyik vállalkozáshoz kerül majd.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?