Új eszközt adott a gazdák kezébe a kártevők ellen a nagy növényvédelmi vállalat

agrarszektor.hu
Egy olyan új mobilalkalmazás vált elérhetővé, amely segítséget nyújt a termelőket a rovarkártevők elleni fenntartható megoldások alkalmazásában. A Corteva Agriscience által fejlesztett IPM Pro alkalmazás támogatja a gazdálkodókat a növényvédelemben és abban, hogy alkalmazkodóképesebb és fenntarthatóbb mezőgazdasági termelési rendszereket alakítsanak ki.

A Corteva Agriscience által fejlesztett IPM Pro alkalmazás használatával - amely a Google Play-ből és a Apple App Store-ból is letölthető - a termelők felmérhetik, hogy milyen hatással lehetnek a hasznos rovarokra és a beporzókra az olyan hatóanyagok, mint az Isoclast active, a Spinetoram, a spinozad és a metoxifenozid, derült ki a vállalat közleményéből. Az eszköz információt nyújt a Corteva rovarölőszereinek biztonságos használatához is.

Európa már most szigorúan szabályozza a növényvédő szerek használatát és figyelemmel kíséri, hogy azok miként hatnak a kártevőkre, a környezetre és a hasznos rovarokra, az új alkalmazás éppen ezen a téren nyújt megnyugtató segítséget a gazdálkodók számára. Az applikációban a felhasználó kiválaszthat egy haszonnövényt, amely kapcsán részletes információkhoz juthat a releváns kártevőkről, hasznos rovarokról és beporzókról, valamint ezek kezelésére olyan javaslatokat és Corteva megoldásokat kínál az alkalmazás, amelyek hozzásegítik a gazdálkodókat a bőséges terméshez. Például egy paradicsomtermesztő, aki a vállalat szívó kártevők elleni új rovarölő szerét használja, az alkalmazás segítségével megbecsülheti a termék hatását valamennyi kulcsfontosságú, hasznos rovarra és beporzóra.

Az applikáció kifejlesztése összhangban áll a Cortevának az alkalmazkodóképesebb élelmiszer-előállítási rendszerről alkotott víziójával, ahogy azt a vállalat a 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiájában bemutatta. A vállalat elkötelezett aziránt, hogy megteremtse a beporzók és a vadvilág megfelelő élőhelyeinek feltételeit, és ahol szükséges, ott helyreállítsa és megóvja azokat - összhangban egy reális és bőséges élelmiszer-ellátással, amely képes kielégíteni a növekvő világ élelmiszer- és élelmezési igényét.

A vállalat 14 stratégiai célja, melyet az elkövetkezendő 10 évben szeretnének elérni, négy alappillérre épül: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok. A célok tükrözik a Corteva vállalását, amely szerint több mint 10 millió hektáron növelik a biodiverzitást fenntartható gazdálkodási módszerek elterjesztésével és az élőhelyek megőrzésével.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy

  • növelje a biodiverzitást - a növények, állatok és mikroorganizmusok változatossága és változékonysága egy élőhelyen vagy egy ökoszisztémában kulcsfontosságú mind a gazdaságok egészséges működése, mind pedig a fenntarthatósági erőfeszítések szempontjából.
  • segítse a beporzók védelmét, amelyek meghatározó szerepet játszanak az egészséges növények termesztésében, amelyekből aztán élelmiszer, rost, étolaj, gyógyszer vagy más termék készül. A világ élelmiszer-termelésének egyharmada függ a beporzóktól, ezek védelme a társaság számára prioritást élvez.

Sylvain Bedel, a Corteva Agriscience Rovarölő és Fonalféregölő szerek (INM) programjának vezetője elmondta, hogy az IPM Pro egy kiváló eszköz, amely segítségével a gazdák pontosabb képet kaphatnak a kártevőkről és így célzottan alkalmazhatják ellenük a különböző termékeket. A Corteva elkötelezetten segíti azokat a termelőket, akik egy fenntarthatóbb mezőgazdaságot szeretnének létrehozni, és ez az alkalmazás támogatni fogja őket a hasznos rovarok és beporzók megóvásában, amelyek oly fontosak az ökoszisztémánk számára.

Ezen felül az alkalmazás letöltésével a termelőknek ingyenes hozzáférésük lesz az IPM Hatás-adatbázisához, amely a világ egyik legátfogóbb adatbázisa, és amely számos növényvédelmi molekulának a biológiai ágensekre és a beporzókra gyakorolt lehetséges mellékhatásait tartja nyilván. A Corteva ezt az évi 500 euró értékű hozzáférést ehhez a hasznos adatbázishoz, ingyen kínálja a termelőknek az új mobilalkalmazás részeként.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?