Ilyet még nem láttál: őrület, mi történik a sajtokkal ebben az üzemben

agrarszektor.hu
A hagyományos sajtgyártásba is betört a technológia: immáron robotkarok fordítják meg Svájc legismertebb és legtitokzatosabb sajtjait. A híres, eredetvédett Gruyère sajtjait egészen mostanáig a látogatóktól elzárva készítették, ám ez is megváltozott.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A svájci Pringy egy üzemében már fémkarok fordítják meg az ország legismertebb sajtja, a Gruyère jókora korongjait. Az 1115 óta, tehát több mint kilencszáz éve készülő, eredetvédett sajtokat a legtöbb helyen még mindig zárt ajtók mögött, a látogatóktól elzárva készítik - írta meg a 24.hu az Atlas Obscura értesülései alapján. A szürreális helyek és ötletek bemutatásáról ismert portál szerint a La Maison du Gruyère nemrégiben úgy döntött, hogy nincs miért titkolózni, így egy apró múzeumot is létrehoztak, ahol a látogatók a folyamat összes lépését végigkísérhetik, sőt, akár az érlelőt épp elhagyó végeredményt is megkóstolhatják.

Az érlelő jelen esetben persze nem egy hagyományos pincét jelent, ahol sötét sarkú termek pókhálós polcrendszerein állnak az autókeréknyi sárga korongok. Ez már egy tágas, jórészt földalatti tér, ahol robotok mozognak, szenzoraikkal ellenőrizve az értékes darabok minőségét, sőt, ha kell, akár meg is fordítják őket, hogy egyenletesen érjenek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?